Čitaj mi!

Stojanović: Hoćemo da napravimo lepe stvari u Kataru

Direktor fudbalske reprezentacije Srbije Stevan Stojanović pohvalio odličnu igru i rezultate reprezentacije u kvalifikacijama i istakao još veća očekivanja na takmičenju u Kataru.

"Mislim da smo igrama tokom celih kvalifikacija zaslužili plasman na Mundijal, a meč u Lisabonu je bio samo kruna svih naših ranijih izdanja", rekao je direktor fudbalske reprezentacije Srbije Stevan Stojanović.

Srbija je u nedelju uveče u Lisabonu savladala Portugal 2:1 i direktno se plasirala na Mundijal u Kataru sledeće godine.

"Znali smo da kojim tokom će ići utakmica, znali smo da će biti teško. Selektor Dragan Stojković je sve ovo predvideo, spremio je pravu taktiku i uverio naše momke da mogu pobediti Portugal. Mislim da smo igrama tokom celih kvalifikacija zaslužili plasman na Mundijal, a meč u Lisabonu je bio samo kruna svih naših ranijih izdanja. I meni je posebno drago što smo upravo u poslednjem, najvažnijem meču protiv najjačeg rivala u grupi pokazali karakter i kvalitet", rekao je Stojanović za sajt FSSdirektor A selekcije.

Momc su pokazivali jak karakter tokom celih kvalifikacija, iz meča u meč, kaže Stojanović.

"Setimo se samog starta, utakmica sa Irskom i Portugalom u Beogradu. Shvatili su momci šta selektor traži od njih, potvrdili su klasu, pokazali snagu i na kraju zaslužili da se raduju. Vrhunac svega što su uložili i dali na terenu bio je taj 90. minut i gol koji je stigao kao nagrada za sve njih, ali ovo je samo jedan deo priče, epizoda. Sada je pred svima nama Katar, hoćemo tamo da napravimo lepe stvari", zaključio je Stojanović.