Čitaj mi!

Ćavi preuzima Barselonu, potvrdio Al Sad

Legendarni fudbaler Barselone Ćavi Ernandez preuzeće funkciju glavnog trenera svog nekadašnjeg kluba. Klub Al Sad koji je vodio potvrdio je na društvenim mrežama da je napravio dogovor o preuzimanju sa Barselonom i poželeo svu sreću dosadašnjem treneru.

Barselona je prošle nedelje otpustila Ronalda Kumana i privremeno vođstvo tima je preuzeo Serđi Barhuan, dok je u medijima danima trajalo najavljivanje da će trenersku poziciju preuzeti Ćavi Ernandez.

Potvrda tih nagađanja je stigla na društvenim mrežama gde je Ćavijev dosadašnji klub Al Sad potvrdio da je sa Barselonom uspešno okončan dogovor o njegovom prelasku.

"Klub je pristao na transfer Ćavija u Barselonu nakon plaćanja klauzule predviđene ugovorom. Sa Barselonom smo dogovorili praktičnu saradnju u budućnosti, Ćavi je važan deo istorije Al Sada. Želimo mu sve uspehe u sledećoj fazi karijere," navodi se u saopštenju katarskog kluba. 

U poruci se naglašava da je dogovorena i buduća saradnja dva kluba a Ćaviju su poželeli sve najlepše u nastavku karijere.

Ćavi je u dresu katalonskog velikana sakupio 767 nastupa i postigao 85 golova.

Sa Barselonom je osvojio čak 25 trofeja od toga čcetiri Lige šampiona i osam titula prvaka Španija.

Igračku karijeru je završio je u maju 2019. godine u dresu Al Sada nakon čega je postao trener katarskog kluba.

Barselona se trenutno nalazi na devetom mestu Primere sa 16 bodova, devet manje od lidera Real Sosijedada.