Čitaj mi!

Stojković sa Čeferinom: Protiv sam Mundijala na svake dve godine

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković bio je u Nionu gost predsednika Evropske fudbalske unije Aleksandra Čeferina, kome je u razgovoru ponovio da je protiv ideje da se Svetsko prvenstvo organizuje na svake dve godine.

Stojković je sa Čeferinom razgovarao o predlogu Fife da se Mundijal ubuduće organizuje na svake dve godine i izneo stav da to nije dobro za evropski reprezentativni fudbal.

"Poziv predsednika Uefe Čeferina prihvatio sam sa velikim zadovoljstvom. Sastanku je prisustvovao i Zoran Laković, direktor nacionalnih federacija Uefe. Proveli smo vreme u prijatnom razgovoru o aktuelnim fudbalskim temama", rekao je Stojković posle sastanka.

"Još jednom sam ponovio svoj stav da sam apsolutno protiv ideje da se Svetsko prvenstvo organizuje na svake dve godine. Moramo da sačuvamo EVRO i poštujemo stavove Uefe", istakao je Stojković.

Naveo je da su bili prisutni i Đorđo Marketi i Frank Rudolf sa kojima je sarađivao dok je bio član Tehničke komisije Uefe i da je bilo zadovoljstvo videti ih ponovo.