Читај ми!

Stojković: Zaslužena pobeda, u Portugaliji idemo na prvo mesto

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi bio je zadovoljan prikazanom igrom i rezultatom posle pobede protiv Azerbejdžana. Posle meča je istakao da se tim već okreće predstojećoj odlučujućoj utakmici sa Portugalijom.

Fudbalska reprezentacija Srbije pobedila je Azerbejdžan u Beogradu sa 3:1 i sada je sasvim izvesno da će, barem, igrati plej-of za plasman na Mundijal u Kataru, a selektor posle meča nije krio zadovoljstvo.

"Generalno odlična utakmica, lepršav fudbal, sa puno šansi, ponovo totalna dominacija, mislim da je na kraju pobeda apsolutno zaslužena", izjavio je selektor Srbije Dragan Stojković Piksi.

"Važno je da smo uradili ono što smo želeli, za šta smo se spremali. Čestitam igračima, vreme je da se malo odmore i za mesec dana sledi ono najvažnije, utakmica protiv Portugalije za direktan plasman na Mundijal", rekao je Stojković na konferenciji za medije.

Prema njegovim rečima, od početka kvalifikacija znao je da će meč u Portugaliji biti odlučujući.

"Ne bavim se kalkulacijama, ali bio sam ubeđen da ćemo igrati do kraja, ne mislite valjda da sam mislio da ćemo biti treći ili četvrti u grupi. To što sam pretpostavio, to se i dešava, igramo za prvo mesto. Kada su rekli da smo obezbedili baraž rekao sam da me baraž ne zanima, nego prvo mesto".

Piksi je dodao da je zadovoljan jer je ekipa opet igrala za gol više.

"Mi smo tim koji želi da igra napadački fudbal, nešto što ljudi vole da vide, a samim tim da budemo tim koji stvara šanse i igra za gol više. Utakmica uvek može da donese iznenađenje, grešku, ali to ne menja naš odnos prema igri i ono što želimo da pokažemo na terenu".

Stojković je posebno pohvalio dvostrukog strelca Dušana Vlahovića, a o kiksu Predraga Rajkovića rekao je da se takve stvari dešavaju.

"Zagrlio sam ga, rekao sam mu da nema veze, idemo dalje, pobedićemo. To je podrška, svi znamo da je greška, ali bitno je da imamo vremena da ispravimo greške. U svlačionici je vladala potpuna tišina, bili smo fokusirani na no što predstoji, baš za primer. Nema mesta panici, ja ne unosim paniku, naprotiv, donosim mirnoću i onu što je potrebno igračima", zaključio je Stojković.

I dvostruki strelac za tim Srbije Dušan Vlahović je naglasio da svi već razmišljaju o derbi meču u grupi.

"Jako smo srećni što smo dobili ovu utakmicu i sada ostaje finale u Portugaliji, naravno da idemo na pobedu i odemo direktno na Mundijal", rekao je Dušan Vlahović.

A o proteklom meču konstatovao je žaljenje zbog primljenog gola.

"Nadam se da se publici svidelo kako smo odigrali, šteta što smo primili taj gol, ali dešava se, najvažnije je da smo pobedili i da smo svi zdravi", izjavio je Vlahović, dvostruki strelac za Srbiju.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво