Читај ми!

Partizan rutinski sa Anortozisom – prvenac Meniga i "bomba" Rikarda za tri boda u Nikoziji

Fudbaleri Partizana savladali su u Nikoziji ekipu Anortozisa sa 2:0, u utakmici prvog kola Grupe B Lige konferencije. Crno-beli bili ubedljivi na Kipru i pogocima Meniga i Rikarda došli do prva tri boda u takmičenju. Ekipu Aleksandra Stanojevića očekuje "večiti derbi" u nedelju, a sledeći rival u Evropi je estonska Flora 30. septembra.

Odličan meč odigrali su fudbaleri Partizana u Nikoziji, gotovo rutinski savladali Anortozis sa 2:0 i osvajanjem tri boda počeli takmičenje u grupnoj fazi Lige konferencije.

Crno-beli su dominirali u svim segmentima igre, stvorili mnogo prilika, a samo je golman domaćih Lorija zaslužan što trijumf beogradskog tima nije bio ubedljiviji.

Retki su bili pokušaji gostiju, a svaki put na pravom mestu bila je ili odbrana ili mladi golman Popović, pa deluje da crno-beli ne bi primili gol ni da se igralo 180 minuta.

Naročito je Partizan bio dominantan u prvih 45 minuta, kada su Miljković i Šćekić propustili dobre šanse, odnosno golman Lorija je bio na pravom mestu.

Ipak, crno-beli dolaze do prednosti u 42. minutu, kada je svoj prvenac u dresu Partizana postigao Kvinsi Menig.

Holanđanin je ispratio odličan napad svog tima, Marković je šutirao, Lorija odbranio, a Menig odbitak sproveo u mrežu.

Trener Anortozisa Temur Kecbaja pokušao je izmenama da promeni nešto na terenu i, istina, domaći su delovali nešto ozbiljnije u prvih pola sata nastavka.

Ali, onda je na scenu stupio najbolji strelac crno-belih ove sezone Rikardo Gomes, koji je pokazao svoju umešnost u kaznenom prostoru rivala i snažnim udarcem zatresao mrežu Lorije.

Aleksandar Stanojević izvršio je izmene kako bi pojedine igrače odmorio za nedelju, kada crno-bele očekuje "večiti derbi" sa Crvenom zvezdom.

Ipak, crno-bele bi mogla da zabrine stanje Rikarda Gomesa, koji je u finišu meča napustio igru zbog povrede.

Mogli su crno-beli u finišu do ubedljivije pobede da su Holender i Jojić bili precizniji, ali promašaji nisu pokvarili sveukupni utisak koji je Partizan ostavio u Nikoziji.

Partizan je prvi na tabeli Grupe B Lige konferencije sa tri osvojena boda, koliko ima i Gent, koji je minimalnim rezultatom slavio protiv Flore u Talinu.

Naredni meč u Evropi crno-beli igraju 30. septembra, kada u Beograd stiže estonska Flora.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво