Читај ми!

Poraz "orlova" od Japana, kraj turneje kombinovanog tima Srbije

Fudbalska reprezentacija Srbije porazom od domaćina minimalnim rezultatom (1:0) završila je turneju po Japanu. "Orlovi" su u Kobeu doživeli poraz, čime su neuspešno završili nastup u Zemlji izlazećeg sunca, pošto su prethodno remizirali sa Jamajkom 1:1.

Selektor Dragan Stojković pretrpeo je prvi poraz u petoj utakmici otkad je seo na klupu nacionalnog tima, jer je u kvalifikacijama za Mundijal upisao dva trijumfa i jedan nerešen rezultat.

Srbija je bila poprilično bezopasna u Kobeu, gde je svojevrsni domaćin bio legendarni Andres Inijesta, koji nastupa za tamošnji Visel.

Piksi je ponovo "mešao", dao šansu mladim igračima i onima koji su pozvani da se pokažu, ali osim dobrog perioda u finišu prvog poluvremena, nije bilo previše kvalitetnog sadržaja.

Tada su šanse imali Dejan Joveljić, čiji je šut sa distance završio pored gola, a onda i najbolji strelac Linglong superlige Srbije Milan Makarić. Njega je lepo proigrao Nemanja Maksimović, srpski centarfor pokušao je levom nogom i to učinio veoma loše.

Selektor Stojković je negodovao zbog neuspešnog udarca, da bi i u nastavku meča nastavio sa izmenama.

Odlučujući detalj susreta dogodio se na startu drugog poluvremena – uigrana akcija iz kornera, Taniguči je glavom prebacio loptu na drugu stativu, tamo je Marko Petković bio loše postavljen, što koristi Ito i trese mrežu gola Predraga Rajkovića.

Pokušavali su "orlovi" do kraja, nisu uspeli, a malo je nedostajalo da poraz bude ubedljiviji, pošto su Japanci imali nekoliko izglednih šansi.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво