Читај ми!

PSŽ može do trofeja za zelenim stolom – polufinalistima LŠ preti izbacivanje zbog Superlige

Evropska fudbalska unija (UEFA) ozbiljno razmatra teške sankcije za sve učesnike nove Superlige i preti izbacivanjem polufinalistima dva najjača fudbalska takmičenja – Lige šampiona i Lige Evrope. To znači da bi već u petak Real Madrid, Mančester siti i Liverpul mogli da budu izbačeni iz Evrope i da Pari Sen Žermen, jedini polufinalista koji nije pod pretnjom kazne, za zelenim stolom bude krunisan šampionom starog kontinenta.

Snažna eksplozija u evropskom fudbalu odjeknula je u nedelju uveče, kada je 12 klubova osnivača objavilo da je formiralo novo takmičenje pod nazivom Superliga.

Taj potez pokrenuo je lavinu kritika koje su stizale sa svih strana, a iz Uefe su odmah zapretili suspenzijama iz evropskih takmičenja, ali i branjenjem igranja na Svetskom i Evropskom prvenstvu.

U narednim danima očekuje se i odluka o završnici ovogodišnje Lige šampiona i Lige Evrope, odnosno potvrda Pravnog tima, koja bi mogla da bude drakonska. Ideja je da se iz završnice izbace Real Madrid, Mančester siti, Čelsi, Mančester junajted, Arsenal, a predsednik Aleksander Čeferin, ako je verovati stranim medijima, insistira da odluka bude donesena što pre.

Ona bi mogla da bude poznata već u petak – prema rečima Jespera Molera, člana Izvršnog odbora Uefe i predsednika Fudbalskog saveza Danske, novi zemljotres bi mogao da se dogodi krajem sedmice.

"Ovi klubovi moraju da budu izbačeni i očekujem da će se to desiti u petak", rekao je Moler za tamošnji DR.

U prevodu, to znači da bi Pari Sen Žermen kao jedini preostali bio krunisan šampionom Evrope i prvi put u istoriji došao do "ušatog" pehara, dok bi se u finalu Lige Evrope borili Roma i Viljareal.

S druge strane, predsednik Reala i prvi čovek Superlige Florentino Peres uverava da do suspenzija sigurno neće doći.

"Mogu vam sa 100% sigurnosti reći da Real Madrid, Mančester Siti i Čelsi neće biti izbačeni. To nije moguće", rekao je Peres.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво