Stolica smenjen, Zvonko Živković novi selektor "orlića"

Nekadašnji fudbaler Partizana Zvonko Živković novi je selektor mlade reprezentacije Srbije (U21), odlučeno je na sednici Odbora za hitna pitanja FSS.

Živković je na toj funkciji nasledio Iliju Stolicu.

Istovremeno, za selektora omladinske selekcije (U19) izabran je Dejan Branković, a kadetska reprezentacija (U17) poverena je Radovanu Krivokapiću.

Selektori ostaju Saša Ilić, koji će da vodi brigu o mlađim omladincima (U18), odnosno Aleksandar Rogić, zadužen za reprezentaciju do 20 godina.

Stojanović:Odluke na osnovu profesinonalnog, ne ličnog stava

Naglašavamo da su odluke o promenama selektora donete na osnovu profesionalnog, a ne ličnog stava. I takav način funkcionisanja sportskog sektora FS Srbije možete očekivati i u budućnosti", rekao je direktor A reprezentacije Srbije Stevan Stojanović.

On je Tanjugu prokomentarisao promene selektora u mlađim kategorijama FS Srbije, koje je danas usvojio Odbor za hitna pitanja FŠ, na osnovu kojih su novi selektori Zvonko Živković (U21), Dejan Branković (U19) i Radocvan Krivokapić (U17).

"Posle razgovora i konsultacija sa direktorom mlađih kategorija Nikolom Lazetićem doneti su predlozi o promenama selektora koje je usvojio Odbor za hitna pitanja FS Srbije. Što se tiče selekcije do 21 godine rezultati u prethodnom periodu su bili daleko ispod očekivanja i to je osnovni razog smene", istakao je Stojanović.

Što se tiče selekcija do 19 i 17 godina očekujemo da će sa Brankovićem i Krivokapićem imati više šansi da naprave očekivane rezultate, navodi Stojanović.

"Branković je tu selekciju već vodio, od 21 utakmice imao je 19 pobeda, po jedan poraz i nerešen rezultat. Tu generaciju vodi praktično od instrukstorske službe i sa njom je obezbedio plasman na zavrsni turnir u Belorusiji i zbog Kovida je otkazan pre šest meseci. Za Krivokapića kao bivšeg fudbalera Zvezde i Vojvodine, ujedno i kao nekadašnjeg trenera Vojvodine i već neko vreme trenera mlađih kategorija u Crvenoj zvezdi, smatramo da može mnogo da pomogne ovoj mladoj generaciju u takmičarskom ciklusu koji predstoji", istakao je Stojanović.

 

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво