Читај ми!

Upoznajte reprezentaciju Irske – neefikasnost najveći problem

Fudbalska selekcija Irske već neko vreme ne pripada vrhu evropskog fudbala. Poslednji trijumf u zvaničnim mečevima Irci zabeležili u junu 2019. godine, a u poslednjih sedam utakmica nisu postigli ni gol.

Fudbaleri Srbije počinju kvalifikacije za Mundijal u Kataru, a prvi protivnik u grupi je selekcija Republike Irske.

Ostrvljani se nalaze u nikad slabijoj formi, a nije nevažan ni podatak da je naš tim u prethodna dva navrata uspešno prolazio kvalifikacije kada je Irska bila protivnik u grupi.

Može se reći da je selekcija Irske idealan protivnik za novi početak Orlova, na čijoj klupi će debitovati kao selektor Dragan Stojković Piksi.

Irska ne zna za bobedu u zvaničnim mečevima još od juna 2019. godine, kada je u Dablinu savladana selekcija Gibraltara 2:0. U međuvremenu su zabeležili dva trijumfa u prijateljskim mečevima, protiv Bugarske i Novog Zelanda istim rezultatom 3:1. 

Efikasnost je svakako najveća boljka irskog tima. Zvuči pomalo neverovatno, ali Irci nisu postigli gol u poslednjih sedam utakmica, a to ih je koštalo eliminicaije iz baraža za Evro – Slovačka je slavila posle biljeg izvođenja penala.

Selektor Stiven Keni je prošlog leta preuzeo ekipu od Mika Mekartija, ali nije uspeo da unese preko potrebnu živost, pa se navijači s pravom plaše da se njihov tim ni ovoga puta neće plasirati na Mundijal.

Ekipa je sastavljena od iskusnih igrača, koji mahom nastupaju u engleskoj Premijer ligi, što znači da imaju kvalitet za ozbiljne mečeve. Ipak, ono što navijači najviše zameraju svom timu je nedostatak energije i borbenosti, osobine koje tradicionalno krase ostrvske ekipe i koje su u prošlosti nebrojeno puta uspele da nadomeste manjak kvaliteta.

Pored svih problema koje ekipa ima sa efikasnošću, u timu protiv Srbije neće biti ni prvog golmana Darena Rendolfa, dok se željno očekuje povratak dugogodišnjeg kapitena Šejmusa Kolmana, koji je veći deo prethodnih akcija svoje reprezentacije propustio zbog brojnih problema sa povredama.

Irci su ne tako davno, 2016. godine, igrali u osmini finala Evropskog prvenstva, što je njihov najveći uspeh na kontinentalnim šampionatima, dok su 1990. godine stigli čak do četvrtfinala Svetskog prvenstva u Italiji.

Najviše mečeva za nacionalni tim odigrao je legendarni Robi Kin – 146, a on je ujedno i najbolji strelac reprezentacije sa 68 postignutih golova.

субота, 18. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара