Čitaj mi!

Tadić: Svi moramo da preuzmemo odgovornost, želimo pobedu

Kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dušan Tadić rekao je da svi u timu moraju da preuzmu odgovornost i da su svi kapiteni, kao i da protiv Irske želi pobedu.

Srbija u sredu od 20.45 sati na stadionu "Rajko Mitić" dočekuje Republiku Irsku na startu kvalifikacija za Mundijal u Kataru 2022. godine.

"Mislim da se kod nas pridaje veliki značaj kapitenskoj traci, nije to toliko bitno. Zadatak uvek morate da obavite, a kao jedan od najiskusnijih igrača najveća je odgvoronost na meni, ali svi moramo da preuzemo odgovornost i da budemo kapiteni", rekao je Tadić na video konfrenciji za medije.

Igrač Ajaksa upitan je i da li će sa dobrom formom nastaviti i u reprezentaciji Srbije.

"Ta forma se stalno spominje. Na verujem u tu reč, više verujem u reč konstantnost. Moraš stalno da budeš konstantan, uvek treba da težiš da budeš na nivou, naravno da uvek dođe loš dan, ali konstantno moraš da se dokazuješ na svakom trenintu i utakmici, ne smeš da se opustiš u modernom fudbalu", rekao je Tadić koji je dodao da ne bi bio zadovoljan remijem na sutrašnjem meču protiv Irske.

"Prošle kvalifikacije smo počeli protiv Iraca, taj meč smo gubili i vratili se, na kraju smo bili zadovoljni bodom, ali sada počinjemo nove kvalifikacije i sada želimo pobedu", istakao je Tadić.