Читај ми!

Ter Stegen je heroj Barse, Katalonci posle penala do finala Superkupa

Fudbaleri Barselone plasirali su se u finale Superkupa Španije, pošto su eliminisali Real Sosijedad posle boljeg ivođenja jedanaesteraca. Katalonci su, zahvaljujući golmanu Mark-Andreu Ter Stegenu, izašli kao pobednici u penal seriji, pošto je nakon 120 minuta rezultat bio 1:1.

Nemački čuvar mreže odbranio je dva udarca, Sosijedad promašio još jedan, pa ni neuspešni udarci Frenkija de Jonga i Antoana Grizmana nisu koštali "blaugranu", koja je igrala bez Lionela Mesija.

U borbi za trofej ekipa Ronalda Kumana igraće protiv pobednika drugog polufinala u kojem se sastaju Real Madrid i Atletik Bilbao.

Katalonci su došli do prednosti u prvom poluvremenu, nakon odlične akcije Bretvejta i Grizmana, a strelac je bio De Jong, ali je Holanđanin na početku nastavka skrivio jedanaesterac iz kojeg su Baski izjednačili.

Bivši igrač Ajaksa je igrao rukom u kaznenom prostoru i omogućio Mikela Ojarsabala da pogodi za 1:1.

Do kraja susreta su dobre prilike imali Grizman i Dembele, nisu uspeli da pogode i otišlo se u produžetke, gde je takođe bilo uzbuđenja, ali su mreže mirovale.

Ter Stegen je blistao na golu Barse u tim trenucima, pomogla mu je i stativa posle slobodnjaka, dok su na drugoj strani Dembele i Grizman promašivali zicere, pa su pobednika odlučili penali.

Nemac je izluđivao šutere Sosijedada, promašili su prva tri udarca i Barsa je sa 3:2 u seriji prošla dalje.

Drugo polufinale između Real Madrida i Atletik Bilbaa na programu je u četvrtak od 21.00.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво