Čitaj mi!

Gudelj o porazu od Škotske: Krivi smo mi, igrači

Srpski fudbaler i reprezentativac Nemanja Gudelj smatra da je krivica za neuspeh u baražu i neodlazak na Euro naredne godine isključivo na igračima.

Odgovornost za poraz od Škotske je isljučivo na nama igračima, jer nismo umeli da ponovimo pristup sa meča protiv Norveške, da budemo hrabriji, agresivniji, rukovodstvo ne igra fudbal, izjavio je srpski fudbalski reprezentativac Nemanja Gudelj.

Fudbaler Sevilje je u razgovoru za "Blic" rekao da će biti potrebno par meseci da se svi oporavimo od šoka.

"Svi smo očekivali da se dobije Škotska i da naredne godine budemo učesnici najveće smotre evropskog fudbala. Teško je sada biti pametan, rana je još sveža. Tek tamo u martu kada startuju kvalifikacije za Katar, moći ćemo da okrenemo misli ka nekim novim izazovima i da zaboravimo ovu penal dramu sa Škotima. Pokazali smo posle toga da umemo da odigramo na nivou velike reprezentacije. Protiv Mađarske je bilo korektno, protiv Rusije sam rezultat govori dosta toga. Ali šta vredi, kada u najvažnijem meču ove generacije nismo bili na prepoznatljivom nivou", istakao je Gudelj.

Prema njegovim rečima, ne treba tražiti alibi u važnosti utakmice.

"U Oslu je bilo sjajno, protiv Škotske potpuno drugačije izdanje. Krivica je isključivo u nama jer nismo umeli da ponovimo pristup sa utakmice protiv Norveške. Trebalo je da budemo hrabriji u duelima, agresivniji. Da više igramo fudbal i da od starta utakmice stavimo Škotskoj do znanja da smo mi ekipa koja ima veći kvalitet i koja zaslužuje da bude na Evropskom prvenstvu", zaključio je Gudelj.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">