Čitaj mi!

Tumbaković: Kolarov će se verovatno oprostiti od reprezentacije

Selektor Srbije, Ljubiša Tumbaković, stao je u odbranu kapitena "orlova" Aleksandra Kolarova, nakon poraza od Škotske.

Tumbaković je na konferenciji za medije uoči utakmice protiv Rusije u Ligi nacija, komentarisao pojedine medijske natpise da je Inter zabranio Kolarovu da igra protiv Škotske.

"Poznavajući Aleksandra Kolarova, da je postojala najmanja šansa da igra - to bi i učinio. Tu nemam dilemu. Stavljamo ga u situaciju da mora da se pravda posle 94 utakmice. Apsolutno sam na strani Kolarova. Posebno mi smeta medijska ujdurma i spinovanje stvari koje nisu proverene", izjavio je Tumbaković.

Inter je u toku dana saopštio da je Kolarov pozitivan na koronavirus, a selektor se dotakao i navodnog odbijanja Kolarova da uđe u igru u 119. minutu kako bi izveo penal.

"Sjajan je momak i ličnost. Nije bio u sastavu i logično je da ne šutira. A to što smo pomislili da bi nam falio njegov penal možda i nije korektno", rekao je Tumbaković i dodao da bi zvao Kolarova i za naredne akcije, mada je velika verovatnoća da će se on oprostiti od nacionalnog tima.

Srbija će protiv Rusije igrati i bez Dušana Tadića.  

"Što se tiče Tadića, osetio je povredu posle utakmice u Mađarskoj, ima problem sa zadnjom ložom i to je razlog što nije u konkurenciji", naveo je Tumbaković.

Kada je u pitanju sutrašnja utakmica, u kojoj je neophodna pobeda za opstanak u B Ligi nacija, Tumbaković kaže da će ekipa učiniti sve da ostvari dobar rezultat.

"Ne zavisi sve od nas, ima i do protivnika. Ruska reprezentacija ima kvalitetne pojedince. Polivalentni su, mogu da iznenade protivnika u svakom smislu", poručio je Tumbaković.

Utakmica između Srbije i Rusije igra se sutra od 20.45 na stadionu Rajko Mitić.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">