Čitaj mi!

Tumbaković objasnio poraz od Mađarske i najavio "rezove" u reprezentaciji

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković ocenio je da je sinoćni poraz od Mađarske (1:0) posledica emotivnog pražnjenja posle važne pobede u Oslu.

"Ima više razloga za ovaj poraz. Prioritet je bila utakmica u Oslu, u ovom ciklusu ona nam je bila najvažnija, uvela nas je u finale baraža. Koncentracija energije, želje, htenja i emocija bila je usmerena na grupu igrača koja je iznela susret sa Norveškom", izjavio je Tumbaković nakon poraza.

"U prvom poluvremenu igrao je drugačiji sastav, pokušali smo da ostvarimo bolji rezultat, ali nije bilo potrebne energije. U nastavku smo pokušali stihijski da dođemo do rezultata, a to je nemoguće. To ozbiljne ekipe ne rade. Hteli su momci stihijski da dođu do gola, što je velika greška. Iz takve utakmice se napravi dodatna selekcija. Imali smo 32 igrača na okupljanju, tako da se zaključak sam nameće."

Naši severni susedi su do bodova došli tako što smo im praktično poklonili gol posle niza grešaka.

"Koncepcijski, u prvom poluvremenu nisam pogrešio, ali nisam ništa ni napravio. To jedna reprezentacija ne može da prihvati. Nije bilo neke igre, nije ekipa mogla da podigne igrača, trebalo je sami da se nametnu. Sigurno će na narednom okupljanju biti daleko manji broj igrača nego što je sada bio slučaj."

Već u sredu naš državni tim gostuje u Istanbulu, a trenutno zauzima poslednje mesto u grupi sa jednim bodom.

"Nije prijatno biti poslednji, ali naš prioritet je baraž i plasman na EP. Velika je razlika u odnosu i kvalitetu igre u Oslu protiv boljeg protivnika nego što je Mađarska. Sa dosta stvari mogu da budem nezadovoljan, ali poslednjim mestom nisam posebno zabrinut. Što se tiče ovog meča, niti su me Mađari iznenadili, niti smo ih potcenili. Ovo nije bila prava reprezentacija Srbije, niti je bila ni prava selekcija Mađarske, igrala je i ona sa kombinovanim timom, mada kvalitetnim. Da smo morali bolje - morali smo", zaključio je Tumbaković.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">