Читај ми!

Poraz bledih "orlova", Mađari slavili u Beogradu

Fudbalska reprzentacija Srbije poražena je u Beogradu od selekcije Mađarske sa 1:0 u trećem kolu grupe B u drugom izdanju Lige nacija.

Nakon izuzetno bitne pobede nad Norveškom u gostima, reprezentacija Srbije upisala je poraz u Beogradu od selekcije Mađarske.

Iako se radi o utakmici potpuno drugačije važnosti, "orlovi" nisu pokazali ni deo igre koja je 120 minuta nadigrala Norvežane.

Selektor Ljubiša Tumbaković očekivano se odlučio za izmenjen sastav, uzimajući u obzir da Srbija nema visoke ambicije u Ligi nacija.

U odnosu na sastav protiv Norveške, priliku od starta su dobili Mladenović, Gaćinović, Pavlović, Milivojević, Ljajić i Jović, a potom sa klupe Radonjić, Lukić i Vlahović.

Igralo se u veoma sporijem ritmu, obe ekipe su uvodnih 20 minuta koristile da odmere snagu rivala, pre svega sačuvaju svoju mrežu, a potom kroz prekid ili eventualnu grešku rivala, stvore neku opasnost na protivničkoj polovini.

Upravo to se i desilo u 20. minutu, kada je odbrana Srbije veoma smušeno reagovala u nekoliko navrata. Gaćinović, potom Mitrović i Rajković, nisu uspeli da intervenišu, što koristi Kenjveš.

Srbija ima za čim da žali. Fudbaleri naše reprezentacije su u nekoliko navrata, što u prvom, što u drugom poluvremenu, imali prilike za pogodak, ali je nedostajalo koncentracije i sreće u završnici.

Najbliži golu, izabranici Ljubiše Tumbakovića bili su u 76. minutu, kada je na asistenciju Mladenovića, Vlahović pogodio stativu.

Srbija nakon tri meča upisuje drugi poraz, a Mađarska drugu pobedu u grupi B3 Lige Nacija.

Prvoplasirani iz grupe, u kojoj su još Rusija i Turska, ide u najviši rang, a poslednjeplasirani ispada u C ligu. 

Rezultati

Srbija - Mađarska 0:1
Rusija - Turska 1:1

Tabela: Rusija 7, Mađarska 6, Turska 2, Srbija 1. 

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво