Читај ми!

Licemerje "bogatih": Arsenal ga otpustio posle 27 godina, a doveo igrača za 50 miliona

Engleski fudbalski klub Arsenal je nakon 27 godina otpustio radnika Džerija Kuaja, dugogodišnju maskotu ekipe, kao meru uštede. Popularni "Ganersaurus" otpušten je istog dana u kojem su "tobdžije" ozvaničile transfer Tomasa Partija, koji u londonski tim stiže iz Atletiko Madrida za 50 miliona evra i platu od milion evra godišnje.

Živimo u surovom svetu, malo je toga što nas može iznenaditi. Nažalost, takav je postao i fudbal.

I dok neki klubovi služe za primer kako se tretira svaki član uprave, trener, igrač, ekonom i bilo koji drugi radnik, postoje i oni loši primeri, kao što je to Arsenal.

"Tobdžije" su u ponedeljak uručile otkaz izvesnom Džeriju Kuaju, čoveku koji se nalazi ispod maske i kostima maskote "Ganersaurusa".

Džeri je skoro tri decenije, a tačno 27 godina uveseljavao publiku, kako na "Hajberiju", tako i na "Emiratima". 

Imao je sjajnu hemiju i sa raznim trenerima i igračima. Mnogi su dolazili i odlazili, ali je "Ganersaurus" bio stalno uz Arsenal.

Sve do trenutka kada je dobio otkaz, kao deo mera uštede, zbog uticaja pandemije koronavirusa na finansije kluba.

Kao što smo ustanovili, živimo u surovom i profesionalnom svetu, a sve bi to moglo da se razume da Arsenal istog dana nije napravio još jedan potez.

I dok je čovek čija godišnja plata iznosi manje od 20.000 funti dobio otkaz zbog mera štednje, londonski tim se dogovorio oko transfera Tomasa Partija.

Parti dolazi iz redova Atletiko Madrida, a njegov transfer iznosi 50 miliona evra.

Pored tog novca, plata fudbalera iz Gane, prema navodima I-Es-Pi-Ena, iznosi 260.000 funti nedeljno, što je više od milion funti mesečno.

Poznato je da su brojni evropski i svetski giganti, pa čak i fudbalski, doživeli veliki ekomonski krah, međutim, teško je poverovati da sredstava za "Ganerosaurusa" nije bilo.

Kada su čuli odluku uprave, navijači Arsenala su pokrenuli akciju sakupljanja novca za platu maskote, a brojne slavne ličnosti i bivši igrači Arsenala su na društvenim mrežama kritikovali klub zbog ovog poteza.

Popularni novinar i komentator Pirs Morgan javno je "prozavao" upravu Arsenala, trenera Artetu i napadača Obamejanga da reaguju.

Prvi je u akciju krenuo niko drugi do Mesut Ozil, fudbaler koji je pod ogromnim udarom kritika navijača svog kluba.

Nemački fudbaler turskog porekla često nije ni u protokolu za utakmice, a važi za jednog od najplaćenijih članova tima. Čak i kada igra, navijači Arsenala vidno su nezadovoljni njegovim partijama i često je bio slučaj da su ga terali iz kluba.

Ozil je ponudio pomoć i rekao da će on plaćati "Ganersaurusu" platu, dokle god je Nemac u klubu.

Mesutov ugovor sa Arsenalom ističe u junu 2021. godine, a prema navodima engleskih medija on zarađuje oko 24 miliona funti godišnje.

Utisak je da se Ozil iskupio, i da je od "zlikovca" veoma brzo postao heroj "tobdžija".

Očekuje se potvrda informacije da će maskota Arsenala ostati u klubu, ali uprava londonskog kluba treba da se stidi.

Džeri je neko ko je navijač "tobdžija" od 1963. godine, a svoju, mnogi bi rekli, herojsku uniformu prvi put je obukao 1993. godine.

Još jednom se pokazalo da, bez obzira na sredstva koja klub poseduje, to ga ne čini velikanom, kao i da bogatstvo nije merljivo samo u valutama i novčanicama.

уторак, 30. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво