Nije lepo smejati se tuđoj nesreći, na teži način saznali su Junajted i Liverpul

U istom danu, Premijer liga priredila je dva nestvarna poraza, Junajtedov od Totenhema, u kojoj su "petlovi" pregazili "crvene đavole" na Old Trafordu sa 6:1, a drugi još manje očekivani, u kojem je Liverpul poražen protiv Aston Vile u gostima sa čak 7:2. Navijači obe ekipe imali su veoma zanimljive i podsmevajuće komentare nakon meča, a ne tako davno, zajedno su, sa pravom, ismevali poraze Barselone od Bajerna i Sitija od Lestera.

Ni najverniji, vatreniji i optimističniji navijači Aston Vile i Totenhema nisu se nadali da će njihov tim deklasirati Liverpul, odnosno Junajted.

Obe poražene ekipe imaju nešto zajedničko, a to je ismevanje poraza suprotnog tabora i izgovori kojima se mogu poslužiti kako bi opravdali svoju veliku bruku.

Totenhem je u svom trijumfu nad Junajtedom oko sat vremena igre imao igrača više, pošto je Marsijal u 27. minutu zaradio direktno isključenje.

Igrati sa igrače manje toliko dugo svakako se odražava na fitnes i svežinu fudbalera, koji su uzdrmani još više uticajem koronavirusa proteklih meseci.

Kada se na to dodaju nestvarne greške De Hee i Bajia, utisak je da Junajted ima dovoljan broj izgovora.

Ipak, ne može se za sve pronaći izgovor. Londonska ekipa imala je težak i zgusnut raspored igranja utakmica, pošto su učestvovali u kvalifikacijama za Ligu Evrope, tako da teško mogu biti svežiji od Junajteda.

Takođe, pored komične i nespretne odbrane, ni ostatak ekipe nije se proslavio, a ovoliko ubedljiv poraz, pokazuje i karakter kakav ekipa poseduje, tačnije ne poseduje.

Kažu da se timski duh i srce najviše pokazuju u momentima kada ekipi ne ide na terenu, a ako je to zaista tačno, onda je Ole Gunar Solskjer u velikom problemu i u Mančesteru nešto zaista ne štima.

Kruže glasine u Engleskoj da je velikan kakav je Junajted u jednoj delikatnoj situaciji, bar što se tiče svlačionice. a da solidni rezultati bazirani na broju izvedenih penala Bruna Fernandeša to zataškavaju. Da li je to zaista slučaj, ostaje da se vidi u narednom periodu.

Utehu navijači "crvenih đavola" mogu pronaći u transferu Kavanija, kojeg sati dele od oblačenja dresa najtrofejnijeg engleskog kluba. Ipak, utisak je da 34-godišnji Edinson, nema čarobni štapić.

Još gore od Junajteda prošao je Liverpul, a ono što čini ove fudbalske poraze jesu komentari navijača obe ekipe. Poznato je da Junajted i Liverpul imaju jedne od zagriženijih navijača, pogotovo na društvenim mrežama, pa je tako internet "goreo" tokom ove dve utakmice.

Nakon poraza Junajteda od Totenhema, navijači Liverpula su se na razne načine podsmevali "đavolima", a posebno na konto Morinja, koji je deklasirao svoj bivši tim.

Brzo ih je sustigla karma.

Za razliku od tima iz Mančestera, Liverpul je poražen od ekipe koja se grčevito borila i izborila opstanak u eliti prošle sezone.

Aston Vila, uz svo dužno poštovanje, već deceniju nije faktor u Premijer ligi, a sa razlogom su, sve do prošle sezone, tri godine bili u Čempionšipu i završavali na 13, 4 i 5. mestu drugog ranga takmičenja u Engleskoj.

Sada je već davno 2009. godina kada su predvođeni Džonom Kerjuom i Ešlijem Jangom, uspeli da budu šesti i izbore plasman u Ligu Evrope. Da ne pričamo o 1995. kada su bili četvrti u Premijer ligi, ili 1992. kada su bili drugi na tabeli.

Ipak, Džek Griliš i Oli Votkins ostaće zauvek upamćeni, bar među navijačima na Vila Parku, kao junaci koji su lupili šamar šampionu Premijer lige i ponizili ih sa 7:2.

Liverpul takođe ima neke od očiglednih izgovora, ali poput Junajteda, nije baš u poziciji da ih koristi, ne nakon predstave svoje ekipe.

"Crveni" su meč igrali bez Alisona i Manea. Poznato je da kada ne brani Alison, Liverpulova odbrana izgleda tragi-komično i za očekivati je veliki broj grešaka koje će direktno uzrokovati gol.

Upravo tako je počelo, Alison je dodao loptu protivniku u noge i Vila je povela. Ruku na srce, golman gostujuće ekipe je kod svih ostalih golova bio nemoćan.

To dovodi do drugog izgovora, a to su odbijene lopte. Teško je setiti se utakmice u kojoj je jedan klub primio više golova nakon što se lopta odbila od bloka i završila golmanu iza leđa. Liverpul je primio tri takva gola u nedelju.

Očigledno je da ni najveći evropski timovi ne smeju da se opuštaju, već da uvek moraju da budu na oprezu, da ih neko ne ponizi.

Ne tako davno, predmet ismevanja bila je Barselona, koja je poražena od Bajerna u polufinalu Lige šampiona sa 8:2. Pep Gvardiola je u prošlom kolu prvi put kao trener primio pet golova, u porazu Sitija od Lestera od 5:2.

Mančester junajted je izjednačio rekord najtežeg poraza u istoriji kluba u Premijer ligi. Ovaj će "crveni đavoli" malo lakše podneti od onog protiv Sitija 2011. godine.

Što se tiče neslavnih rekorda Liverpula, 2015. godine je Stouk uspeo da ih deklasira sa 6:1, a Totenhem davne 1963 sa 7:2.

Poučeni ovim podacima, ukoliko ste navijač bilo koje ekipe, dobro pazite pre nego što ismevate poraz vašeg ljutog rivala, jer, kako stvari stoje u fudbalu, a izgleda potogovo danas - vrlo lako se on može desiti i vašoj ekipi.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво