Stanković: Teško je igrati protiv Čukaričkog, biće dobar meč

Trener fudbalera Crvevne zvezde Dejan Stanković kaže da je njegov tim spreman za derbi sedmog kola Superlige protiv Čukaričkog. Duel na Banovom brdu igrase u petak od 19.00 časova.

"Imali smo vremena za odmor, ali smo radili i spremali se za novi ciklus koji nas očekuje. Dosta utakmica kao i u prethodnom periodu, i to veoma važnih koje mogu da odrede put sezone. Znamo šta nas očekuje već sutra, kao i protiv Omonije. Ekipa je spremna za sve izazove", rekao je Stanković na konferenciji za mediji na stadionu "Rajko Mitić".

"Čukarički već godinama ima svoj stil i prepoznatljivost. Teško je igrati protiv njih, ali smatram da su napredovali u odnosu na prošlu godinu, uprkos tome što su dosta izgubili odlaskom Tedića. Pokazali su kvalitet na početku prvenstva, kako kod kuće, tako i u gostima. Žele da se nadigravaju i zato očekujem dobru utakmicu. Poštujemo ih, ali verujem u moje igrače", rekao je Stanković, kome je prva utakmica na klupi Crvene zvezde bila je baš protiv Čukaričkog.

"Mnogo se promenilo od tad. Smatram da sam neko ko mnogo sluša i brzo uči i da sam napredovao u tom smeru. Ne mogu da zaboravim emocije sa te utakmice. Neko sam ko radi sa emocijama i tako doživljavam svaki trening i utakmicu. Promenilo se dosta toga od tad, dobili smo na iskustvu, na pobedama, na porazima, ukratko rečeno - porasli smo. Tad je bila debitantska, sada je samo jedna u nizu utakmica. Trema postoji uvek, ali ne kao tog popodneva u februaru".

Aleksandar Katai i El Fardu Ben su spremni za meč sa Čukaričkim, ali Stanković tvrdi da još uvek nije odlučio da li će biti u timu.

"Moramo da razmišljamo preventivno. Nama je utakmica protiv Omonije meč sezone u ovom trenutku, ali ne mogu da pričam o tome previše, jer želim da što bolje spremim igrače za meč sa Čukaričkim. Katai i Ben nisu povređeni, a manje pauze su sastavni deo fudbala i moramo da ih rešavamo što brže i bolje. Spremni su obojica za meč sa Cukarickim, ali još uvek nisam odlučio da li će igrati", rekao je Stanković istakao da njemu i igračima mnogo nedostaju navijači i podrška sa tribina.

"Veliki je hendikep igranje bez publike, pogotovo za nas. Nadam se da će se to promeniti što pre. Zvezda je klub koji ima unikatne navijače koji prave razliku, to sam osetio i kao igrač i sad kao trener. Oni su pogotovo važni u evropskim utakmicama. Kada je potrebna ta sekunda da se napravi prevaga, oni su mađioničari za to. Nedostaju mi mnogo i jedva čekam da ih opet vidim na Marakani", zaključio je Stanković.

Meč između fudalera Čukaričkog i Zvezde igra se u petak od 19 sati na Banovom brdu.

 

уторак, 19. март 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво