Emeri novi trener Viljareala

Španski stručnjak Unaj Emeri novi je trener Viljareala, objavio je klub na svom zvaničnom sajtu. Emeri, koji je bio na pauzi posle epizode u Arsenalu, vraća se trenerskom poslu i na klupi Viljareala će zameniti Havijera Kaljehu.

Viljareal je završio kao petoplasirani sezonu za nama i sledeće sezone će nastupati u Ligi Evrope, takmičenju za koji je Emeri specijalista.

"Žuta podmornica" je objavila da je Španac potpisao ugovor na tri godine.

Trenersku karijeru počeop je u Lorka Deportivu, koji je vodio do promocije u Segundu, što mu je omogućilo angažman u Almeriji, sa kojom se plasirao u najviši rang takmičenja.

U sezoni 2007/2008, stigao je u Valensiju, gde je proveo četiri godine, a u tri od te četiri je zuavršavao na trećoj poziciji na tabeli.

Nakon kratkog boravka u Spartaku iz Moskve, 2013. se vratio u Španiju, ovoga puta u Sevilju, sa kojom je ostvario najveće uspehe u karijeri. Tri puta uzastopno je trijumfovao u Ligi Evrope, čime su Andalužani ispisali istoriju evropskog fudbala.

Taj uspeh mu je doneo odlazak u Pari Sen Žermen, ali ni titula u Ligi 1, kao ni po dva nacionalna i Liga kupa i Superkupa nisu bila dovoljna za ostanak, pa je sledeća destinacija bio London.

Menadžer Arsenala postao je 23. maja 2018, ponovo igrao u finalu drugog po jačini evropskog takmičenja, pre nego što je otpušten u novembru 2019.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво