Pantelić donirao plazmu za lečenje kovida 19: Pomoć obolelima, ali i medicinarima

Potpredsednik Fudbalskog saveza Srbije Marko Pantelić , koji je imao i pobedio koronavirus, donirao je krvnu plazmu kako bi pomogao u daljem lečenju od kovida 19, ali i medicinarima.

Nekadašnji reprezentativac naše zemljenji igrač Crvene zvezde i brojnih evropskih klubova, bio je zaražen koronavirusom, koji je uspešno i pobedio.

Kako je nedavno ispričao, on je osećao nikakve simptome i posle kontakta sa takođe zaraženim predsednikom FSS Slavišom Kokezom nakon Kongresa Uefa. Nakon toga Pantelić je proveo 15 dana u karantinu, kako kaže zaključan sam u sobi.

Nakon toga popularni Pantela se uključio u društveno odgovorne akcije apelovanja da se ostane kod kuće, ali i pomogne zdravstvenom sistemu Srbije, a sada se je uzeo i aktivno učešće u kampanji Ministarstva zdravlja za doniranje krvne plazme u svrhu lečenja od kovida 19.

”Osećaj je uvek jako lep kada možeš da pomogneš nekom drugom. U ovom slučaju pomažemo pacijentu koji je oboleo i olakašavamo posao medicinskoj službi”, rekao je Pantelić za RTS nakon što je ispunio svoje obećanje da će pomoći čim se i sam izleči.

O samom procesu doniranja krvne plazme Pantelić kaže:

”Ništa nije strašno, ništa nije bolelo. Više to neko iščekivanje, ponovna tesitranja i sve to”, objašnjava Pantelić, koji će isto ovo uraditi i za 15 dana, sa željom da se pomogne svim obolelima, ali i našim medicinarima.

Kao sportista koji ima iskustva mnogobrojnih karantina, ali i neko ko je imao i pobedio koronavirus, Pantelić je imao poruku za sve građane.

”Ako neko zna kako je u karantinu to sam ja. Znam da je teško, da sada već ovo predstavlja i neku psihološku barijeru, da kažemo ’ajde, kad će više kraj’, ali stvarno ne vidim razlog da sada sve pokvarimo kad je do kraja nedelju, deset dana i to posle ovih mesec i po dana borbe. Ja znam da svi žele da izađu, da se druže ali moramo da budemo odgovorni i slušamo šta nam lekarske službe kažu”, poručio je Marko Pantelić.

уторак, 16. април 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво