Evropa obasuta golovima, trijumfi Portugalije, Francuske, Češke...

Evropske kvalifikacije su u utorak donele manje-više očekivane trijumfe, uz, verovatno, neočekivanu količinu golova – skoro pet po utakmici.

Kristijano Ronaldo je postigao protiv Litvanije svoj osmi het-trik za Portugaliju, ukupno 54. u karijeri. Ovo je trebalo da bude jedan od nosećih podataka ovog izveštaja, ali fudbaler Juventusa je baš imao svoje veče na Baltiku, pa je postigao još jedan pogodak, četvrti na susretu.

Vilijam Karvaljo je postigao još jedan gol za svoj nacionalni tim, dok je jedini strelac za Litvaniju bio Andriuskevičijus.

Albanija je u veoma interesantnom meču savladala Island na svom terenu (4:2). Poveli su domaći preko Dermakua, izjednalio je gost preko Sigurdsona. Hisaj je vratio prednost Albaniji, da bi je ponovo anulirao Sigtorson.

Međutim, u poslednjih petnaest minuta, Roši i Čikaleši su postigli golove za trijumf selekcije Albanije.

Francuska je bez većih problema savladala Andoru, a strelci za šampione sveta bili su Koman, Ben Jeder i Lengle.

Turska je bila ubedljiva u Moldaviji, gde je protiv nemoćnog domaćina postigla četiri gola. Strelci za tim Šenola Guneša bili su Turuč, Jusuf i Dženk Tosun, koji je postigao dva gola.

Crna Gora je u Podgorici poražena od Češke rezultatom 0:3. Pogotke za goste postigli su Darida, Masopust i Souček.

Naposletku, Engleska je kod kuće savladala Kosovo rezultatom 5:3. Beriša je doveo goste u vođstvo na samom početku, ali je onda tim Gareta Sautgejta postigao pet golova. Sterling je pogodio jednom, da bi asistirao još tri puta, kada su precizni bili Kejn i dva puta Džejdon Sančo.

Međutim, ovo nije bio kraj meča, pošto su gosti postigli dva gola. Pogodio je Beriša, kao i Murići iz penala.

Vredi istaći i da je Engleska imala svoj penal, koji nije iskoristio Hari Kejn.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">