Partizan zabrinut, ali ne i iznenađen zbog premeštanja finala Kupa

Fudbalski klub Partizan oglasio se saopštenjem povodom odluke Takmičaraske komisije Fudbalskog saveza Srbije da "premesti" finale Kupa Srbije iz Niša u Beogradu.

"FK Partizan izražava istinsku zabrinutost, ali ne i veliko iznenađenje usled odluke koju je danas donela Takmicarska komisija FSS u vezi sa odredivanjem domaćina finalne utakmice Kupa Srbije. Već u sredu uveče, dobri poznavaoci ovdašnjih fudbalskih prilika saopštili su da će finale Kupa biti održano u Beogradu i to na stadionu Rajko Mitić. Trebalo nam je 36 časova da se u ovu proročku vest uverimo razvojem današnjih događaja", stoji u saopštenju Partizana.

Dodaje se da se tako "prisustvovalo sudobonosnom sledu dogadaja".

"IO FSS, koji je odredio Niš za domaćina finala Kupa u prvom delu takmičarske sezone u našem najmasovnijem takmičenju, preneo je danas nadležnost Takmičarskoj komisiji FSS u odluci za promenom domaćinstva. Ukoliko se tome združi da je Takmičarska komisija bez bilo kakvog obrazloženja donela odluku da se domaćinstvo finala Kupa izmesti iz Niša i poveri Beogradu, a potom održala žreb u kojem nije aktivno učestvovao predstavnik FK Partizan, dobijeni rezultat odgovara u potpunosti najavi kojoj smo svedočili u sredu uveče, odmah nakon završetka polufinalne revanš utakmice".

Kako se navodi, FK Parttizan "upućuje pitanje koje su to okolnosti sada uzrokovale promenu domacinstva i izmeštanje finalne utakmice Kupa iz Niša u Beograd kada su svi uslovi, onakvi kakvi su bili u vreme kada je Niš određen odlukom IO FSS, i sada identični kada je Takmicarska komisija FSS donela odluku o izmeštanju".

"Deluje da je jedina nova i nerado primljena okolnost baš ta da se branilac trofeja našao u finalu i da je u prilici da četvrti put uzastopno osvoji Kup Srbije. Ova okolnost je nepobitna i verujemo takva da će FK Partizan kao i više puta u ovoj sezoni pokazati da je snažniji od svi žrebova, naglih prenosa nadležnosti, odluka bez obrazloženja i časno zaokružiti svoj trnovit put do uspeha", stoji u saopštenju kluba iz Humske.

broj komentara 0 pošalji komentar