Srpska baza za Mundijal je Svetlogorsk, mesto kod Kalinjingrada

Fudbalski savez Srbije izabrao je bazu u kojoj će nacionalni tim boraviti tokom Svetskog prvenstva u Rusiji, a odluka je da reprezentacija bude stacionirana u Svetlogorsku, mestu u blizini Kalinjingrada.

Mundijal u Rusiji se održava od 14. juna do 15. jula naredne godine, a Srbija će svoju bazu imati u Svetlogorsku, mestu u blizini Kalinjingrada. 

Svetlogorsk se nalazi na 30 minuta od aerodroma "Hrabrovo" u Kalinjingradu, kao i na oko 25 minuta od centra Kalinjingrada, odnosno stadiona "Kalinjingradska arena", gde će Srbija (22. juna) igrati drugi meč u okviru Grupe E protiv Švajcarske.

Prvi susret na SP u Rusiji, "orlovi" igraju 17. juna u Samari protiv Kostarike, a poslednji duel u grupi je na programu 27. juna u Moskvi, gde nas očekuje susret sa Brazilom.

"Mesto je mirno, veoma lepo, omogućava nam prijatan boravak za pripreme", rekao je Goran Bunjevčević, sportski direktor reprezentacije.

"Uvereni smo da će igrači imati odlične uslove za rad i odmor, odnosno da će biti zadovoljni uslovima boravka u Rusiji", dodao je on.

Svetlogorsk je grad prepun zelenila, miran, poznat kao dragulj baltičkog mora i veoma atraktivna destinacija za ruske i zapadnoevropske turiste. Radi se o mestu različitih običaja, arhitekture, kulture evropske i ruske, koje zajedno žive u harmoniji. Grad je većim delom smešten u borovoj šumi, izlazi na baltičko more.

Hotel "Falke rezort" u kome će biti smeštena reprezentacija Srbije lociran je na uzvišenju, na 400 metara od obale mora, a okružen je lepom prirodom, parkom i borovom šumom. Glavna hotelska zgrada je dizajnirana u stilu zamka iz pruske ere.

"Na dva minuta od hotela nalazi se teren na kome će reprezentacija trenirati, koji je u odličnom stanju. Izborom mesta, hotela i terena mislim da je Savez omogućio igračima zaista sjajne uslove tokom učešća i boravka na najvećem planetarnom takmičenju", rekao je Bunjevčević.

U ovom trenutku još se izvode određeni radovi na terenu trening centra "Baltija", grade se svlačionice, ali do završetka (očekuje se da sve bude završeno do marta) sve će biti urađeno po Fifinim standardima, sa prirodnom travom, salom za pres-konferenciju, tribinom koja prima 500 ljudi, reflektorima.

Na kraju i informacija oko udaljenosti Svetlogorska i Kalinjingrada od Samare i Moskve, gde će "orlovi" igrati prvu i treću utakmicu u grupi. Čarter-let za Samaru traje dva i po sata, a čarter-let do Moskve sat i četrdeset pet minuta.

broj komentara 7 pošalji komentar
(utorak, 19. dec 2017, 08:37) - kojeovdelud [neregistrovani]

vremenske zone

Ne razumem zašto su odredili mesto za stacioniranje na udaljenosti od dva i po sata i sat i četrdeset minuta leta od mesta odigravanja utakmica? To je , u prevodu, na nekih 1300km od Moskve i 2400 km. od Samare ? Leti se preko Belorusije. Sam Svetlogorsk je u vremenskoj zoni +2 , Moskva +3 , a Samara +4. KO pri ovakvim uslovima da igra utakmice pogotovo kada se leti na istok i kada je potrebno da se na mesto odigravanja dođe onoliko dana pre utakmice kolika je vremenska razlika da bi se organizam privikao. Ne znam, ali ovo ni lud ne bi uradio ?! Baza je trebala da bude između Moskeve i Samare, a ovako nemam nameru da se kladim na Srbiju. Prosto, ne mogu da verujem da lljudi iz saveza ovoliko ne znaju. Oni se jednostavno vode estetskim principima i kao da su birali mesto gde bi njima bilo prijatno da se odmore.

(ponedeljak, 18. dec 2017, 23:03) - Mrki [neregistrovani]

Prelep grad

Prelep grad, nemacka kultura dosta je tu Rusija investirala, nemozemo da se bunimo posto je Balticko more u blizini.

(ponedeljak, 18. dec 2017, 20:36) - anonymous [neregistrovani]

Da je do uštede novca

Bili bi barem u Vladimiru ili Ivanovu nedaleko od Moskve. Disciplina uopšte ne zavisi od okruženja već zavisi od volje pojedinca.

(ponedeljak, 18. dec 2017, 18:22) - anonymous [neregistrovani]

Baza

Sta reci za ovo kako su nam braca Rusi dodelili neku izolovanu enklavu za bazu reprezentacije? Pa brate, ne zameri, ali blago receno ti nemas pojma ni o cemu. Ne znam iz kog razloga bi Rusi nesto davali nasoj ili bilo koj drugoj reprezentaciji? Osnovna stvar koju treba znati je da sami fudbalski savezi biraju gde ce im biti baza i koliko ce to naravno da plate. Mogli su nasi biti i u Moskvi, ali ocigledno da za tako nesto treba puno vise novca da se plati. Mozda je ovako i bolje da smo izolovani, a ne ko prosli put da idu u izlaske na pivo i cigarete.

(ponedeljak, 18. dec 2017, 18:16) - vladislav [neregistrovani]

meridijan

Sverlogorsk je prelep grad na meridijanu kao Beograd

(ponedeljak, 18. dec 2017, 16:46) - anonymous [neregistrovani]

Al su nam dali braća

Izolovani Kalinjingrad... umesto da smo u Kremlju promljeni i smešteni. Pa niko ne voli Rusiju osim Srbije, a Rusi nama ovako!?!
Sramota!

(ponedeljak, 18. dec 2017, 16:29) - anonymous [neregistrovani]

Lepota

Prelepo mesto od grada u kom živim.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">