Srpska baza za Mundijal je Svetlogorsk, mesto kod Kalinjingrada

Fudbalski savez Srbije izabrao je bazu u kojoj će nacionalni tim boraviti tokom Svetskog prvenstva u Rusiji, a odluka je da reprezentacija bude stacionirana u Svetlogorsku, mestu u blizini Kalinjingrada.

Mundijal u Rusiji se održava od 14. juna do 15. jula naredne godine, a Srbija će svoju bazu imati u Svetlogorsku, mestu u blizini Kalinjingrada. 

Svetlogorsk se nalazi na 30 minuta od aerodroma "Hrabrovo" u Kalinjingradu, kao i na oko 25 minuta od centra Kalinjingrada, odnosno stadiona "Kalinjingradska arena", gde će Srbija (22. juna) igrati drugi meč u okviru Grupe E protiv Švajcarske.

Prvi susret na SP u Rusiji, "orlovi" igraju 17. juna u Samari protiv Kostarike, a poslednji duel u grupi je na programu 27. juna u Moskvi, gde nas očekuje susret sa Brazilom.

"Mesto je mirno, veoma lepo, omogućava nam prijatan boravak za pripreme", rekao je Goran Bunjevčević, sportski direktor reprezentacije.

"Uvereni smo da će igrači imati odlične uslove za rad i odmor, odnosno da će biti zadovoljni uslovima boravka u Rusiji", dodao je on.

Svetlogorsk je grad prepun zelenila, miran, poznat kao dragulj baltičkog mora i veoma atraktivna destinacija za ruske i zapadnoevropske turiste. Radi se o mestu različitih običaja, arhitekture, kulture evropske i ruske, koje zajedno žive u harmoniji. Grad je većim delom smešten u borovoj šumi, izlazi na baltičko more.

Hotel "Falke rezort" u kome će biti smeštena reprezentacija Srbije lociran je na uzvišenju, na 400 metara od obale mora, a okružen je lepom prirodom, parkom i borovom šumom. Glavna hotelska zgrada je dizajnirana u stilu zamka iz pruske ere.

"Na dva minuta od hotela nalazi se teren na kome će reprezentacija trenirati, koji je u odličnom stanju. Izborom mesta, hotela i terena mislim da je Savez omogućio igračima zaista sjajne uslove tokom učešća i boravka na najvećem planetarnom takmičenju", rekao je Bunjevčević.

U ovom trenutku još se izvode određeni radovi na terenu trening centra "Baltija", grade se svlačionice, ali do završetka (očekuje se da sve bude završeno do marta) sve će biti urađeno po Fifinim standardima, sa prirodnom travom, salom za pres-konferenciju, tribinom koja prima 500 ljudi, reflektorima.

Na kraju i informacija oko udaljenosti Svetlogorska i Kalinjingrada od Samare i Moskve, gde će "orlovi" igrati prvu i treću utakmicu u grupi. Čarter-let za Samaru traje dva i po sata, a čarter-let do Moskve sat i četrdeset pet minuta.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво