Nemačka osvojila Kup konfederacija

Šampion sveta jači od šampiona Južne Amerike - reprezentacija Nemačke savladala je sa 1:0 najbolju ekipu Čilea u finalu Kupa konfederacija. Jedini gol postigao je Lars Štindl. Pravdu u Sankt Peterburgu delio najbolji srpski arbitar Milorad Mažić.

Iako je Čile bio daleko bolji protivnik u uvodnim minutima meča, Nemci su iskoristili prvu grešku defanzivaca "la rohe" i postigli gol.

Marselo Dijaz je bio nonšalantan u odbrani, Timo Verner oteo loptu, dodao Štindlu, koji je bez poteškoća zatresao mrežu.

Čileanci su pritiskali Nemce sa svih strana, šutirali kad god bni imali priliku za udarac, ali nisu uspevali da pronađu put do Ter Štegenovog gola.

Nemci su napravili nekoliko sasvim pristojnih, čak i vrlo dobrih prilika, ali je rezultat do poluvremena ostao isti.

U nastavku, nešto opreznija igra obe ekipe, nije bilo uzbudljivo kao u prvih 45 minuta.
Međutim, kako je vreme odmicalo, Čileanci su pritiskali sve jače i jače. Pokušali su nekoliko puta, preko Vargasa i Vidala, ali nisu imali sreće.

Nemci su znalački odoleli pritisku protivnika i sačuvali rezultat do kraja meča.

Pravdu u finalu je delila srpska trojka na čelu sa Miloradom Mažićem.

Ovako je protekao meč:

21.55 - Kraj meča, Nemačka je osvojila Kup konfederacija.

21.50 - Fenomenalna prilika za Sančeza koji je strahovito šutirao iz slobodnog udarca. Ipak, Ter Štegen je bio spreman i odbranio je njegov udarac.

21.30 - Pritisak Čilea, kojem vreme nije saveznik. Prvo je šutirao Vargas pravo u Ter Štegena, a potom je Vidal pokušao ali bezuspešno.

21.15 - Žuti kartoni za Vidala i Kimiha, koji su imali verbalni duel. Interesantno, obojica su saigrači u Bajernu.

21.13 - Prilika za Nemce, Draksler je bio u dobroj poziciji ali rezultat ostaje isti.

21.12 - Za razliku od prvog dela, za sada nema previše uzbuđenja u nastavku. 

21.02 - Počelo je drugo poluvreme.

20.45 - Poluvreme. Čile je bio bolji tim u prvih dvadesetak minuta, ali je primio gol iz prve greške. Nemci su potom preuzeli kontrolu, napravili nekoliko dobrih prilika, ali je ostalo 1:0 za "pancere" posle prvih 45 minuta igre.

20.45 - Velika prilika za Nemce u finišu prvog dela igre. Gorecka oči u oči sa Bravom, golman Čilea i Mančester sitija izlazi kao pobednik iz ovog duela.

20.40 - Još jedan udarac "pancera", Draksler je snažno šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali, baš kao i pokušaj Leona Gorecke, lopta je završila pokraj stative.

20.32 - Dobra šansa za Nemačku. Gorecka je šutirao pored stative.

20.25 - Još jedna dobra prilika za Čile, ali Aranguiz nije dobro zahvatio loptu, pa je propala lepa šansa da se izjednači.

20.21 - GOOOL! Nemačka vodi! Velika greška u zadnjoj liniji Čilea, Marselo Dijaz je izgubio loptu, Verner oduzeo loptu, nesebično dodao do Štindla, koji je smestio loptu u mrežu.

20.20 - Kolosalna prilika za Čile! Vidal je opalio po lopti sa dvadesetak metara, Ter Štegen odbio loptu na nogu napadača Čilea, koji nije uspeo da prebaci golmana Nemačke u pošalje loptu u mrežu.

20.15 - Nemačka se teško oslobađa pritiska Čileanaca, koji svaku priliku koriste da upute šut ka golu. Eduardo Vargas je jako šutirao sa distance, ali pravo u naručje Ter Štegena. Nemci su prvi put zapretili na meču, Škodran Mustafi je probao glavom posle kornera, ali je bio neprecizan.

20.05 - Pritisak Čileanaca na startu meča. Nemci imaju poteškoće u iznošenju lopte sa svoje polovine.Prva ozbiljnija prilika za Čile, Vidal je šutirao pravo u Ter Štegena.

20.00 - Mažić je dao znak za početak meča.

19.35 - Legendarni "Fenomen" - Brazilac Ronaldo je doneo trofej za pobednika.

19.20 - Poznati su sastavi timova.

Nemačka: Ter Štegen, Ginter, Mustafi, Ridiger, Hektor, Gorecka, Rudi, Kimih, Draksler, Štindl, Verner.

Čile: Bravo, Bosežur, Isla, Medel, Hara, Dijaz, Ernandez, Aranguiz, Vidal, Vargas, Sančez. 

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара