Muslinov spisak za Ameriku – po dva igrača iz Zvezde, Partizana i Vojvodine

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Slavoljub Muslin objavio je spisak igrača za prijateljski meč protiv selekcije SAD u San Dijegu, 29. januara.

Na spisku se nalaze igrači iz domaćeg šampionata, jer se meč ne igra u Fifinom terminu. Oni su birani po „ključu", odnosno svaki klub je dao po jednog fudbalera, osim Crvene zvezde, Partizana i Vojvodine, koji su dali po dvojicu.

Srbiju će predstavljati:

Golmani: Filip Manojlović (Crvena zvezda) i Ognjen Čančarević (Radnik, Surdulica).
Igrači: Nikola Maraš (Rad), Lazar Jovanović (Borac, Čačak), Vladimir Kovačević (Vojvodina), Nemanja Ćalasan (Spartak), Marko Klisura (Bačka), Nikola Ćirković (Voždovac), Nemanja Miletić (Partizan), Marko Jevtović (Partizan), Stefan Panić (Metalac), Jovan Đokić (Javor), Marko Gobeljić (Napredak), Aleksandar Paločević (Vojvodina), Enver Alivodić (Novi Pazar), Srđan Plavšić (Crvena zvezda), Marko Mrkić (Radnički, Niš) i Saša Jovanović (Mladost, Lučani).

„U slučaju nekih nepredviđenih okolnosti, odnosno povreda, imamo i nekoliko igrača u rezervi koji isto tako mogu da odgovore obavezama u tom meču", ističe selektor Slavoljub Muslin.

Na spisku se nalazi 18 igrača. Jasna je namera ljudi iz Saveza da se ne gomilaju fudbaleri iz redova „večitih" rivala, što bi se verovatno dogodilo da ne postoji pomenuti „ključ" u njihovom odabiru. Želja selektora je da svi pozvani dobiju priliku da zaigraju.

„Ne bi bilo ni fer prema klubovima da im uzimamo igrače sa priprema, a da ne igraju u San Dijegu. Imamo pravo na šest izmena, tako da će praktično svi dobiti šansu."

„Jedino Čukarički neće imati ‚predstavnika‘ u San Dijegu. Zamolili su nas da im izađemo u susret, jer su nedavno promenili trenera, i razumeli smo ih".

Okupljanje igrača je planirano za 23. januar u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi. „Odradićemo nekoliko treninga kako bi se igrači navikli na naš sistem rada, ali i kako bi se oni bolje upoznali na terenu. Imaćemo i nekoliko treninga u San Dijegu, gde nas svakako očekuju mnogo bolji vremenski uslovi".

Selekcija SAD će praktično igrati u najjačem sastavu. Amerikanci se pripremaju još od desetog januara.

„Njihovi reprezentativci nastupaju u MLS ligi, gotovo da nemaju strance u ekipi. Mi ipak gledamo sebe, želim da vidim kvalitet momaka iz naše lige, način na koji će se adaptirati. Ako se neko od njih nametne dobrom igrom, zašto se ne bi našao i na spisku za meč sa Gruzijom u martu? Idemo, dakle, u Ameriku da ostavimo dobar utisak, postignemo dobar rezultat", rekao je Slavoljub Muslin.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво