Jokanović:"Dobili smo šta smo tražili"

Trener Partizana Slaviša Jokanović izjavio je uoči utakmice lige Kupa UEFA protiv italijanske Sampdorije da je njegova ekipa dobila ono što je priželjkivala na startu sezone - učešće u evropskom kupu.

"Imam privilegiju da vodim tim Partizana u ovom takmičenju i od tri rezultata koje možemo da postignemo nas interesuje samo jedan - pobeda", rekao je Jokanović danas na konferenciji za novinare.
Mladi trener smatra da će utakmica protiv iskusne ekipe Sampdorije biti "vetar u leđa" njegovom timu, s obzirom na to da je ceo kapacitet stadiona rasprodat i da je on sa saradnicima dobro prostudirao mogućnosti atraktivnog protivnika.
"Sampdorija i Partizan definitivno igraju različit fudbal. Italijani teško ispuštaju vođstvo ako ga steknu, ali i teško sustižu prednost rivala. Jedini individualac u ekipi je Antonio Kasano, koji svojim rešenjima sam može da odluči utakmicu, ali svi ostali igraju veoma organizovano i dobro su taktički potkovani", ocenio je Jokanović igru Sampdorije.
On je izbegao priču o svojoj ekipi, ali, s obzirom na to da je portugalski internacionalac Almami Moreira prisustvovao konferenciji za medije, verovatnoća je da će ovaj fudbaler posle jedne utakmice pauze ponovo biti u startnoj postavi "crno-belih".
"Možda je za neke Partizan najslabiji u C grupi, ali to može da bude dobra stvar za nas. Sastav grupe je stvarno impozantan, ali na terenu to ništa ne mora da znači", rekao je organizatir igre beogradskog kluba. Medijske spekulacije da je Partizan neiskusna ekipa za tako jako takmičenje Moreira je demantovao tvrdeći da će se mnogi u Evropi iznenaditi kada budu videli Partizan na delu. On smatra da u predstojeće četiri utakmice u grupi "crno-beli" mogu da pokažu svoje pravo lice.


"Lično sam spreman za duel sa Sampdorijom i neće mi biti važno da li ćemo gol postići na početku ili na kraju utakmice. Najvažnije je za sve nas da osvojimo tri boda, jer je to na startu takmičenja veoma bitno", ocenio je Portugalac.
Jokanović i Moreira su se složili da je Sampdorija prava "mašina" koja dobro radi svoj posao, da se odlično organizuje i taktički igra izvanredno.
"Sve do vodećeg gola Milana u poslednjoj utakmici italijanskog prvenstva, Sampdorija je delovala veoma dobro. Taktički i organizaciono su obučeni do najsitnijih detalja. U našoj ekipi, pored organizacije ima i dosta improvizacije, što u pojedinim trenucima može da bude presudno za ishod utakmice", objasnio je Jokanović.
Fudbaleri italijanskog kluba su u toku dana doputovali u naš glavni grad, gde će od 18,30 časova održati trening.
Utakmica između Partizana i Sampdorije igra seu četvrtak od 21 čas.

Број коментара 13

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво