Читај ми!

Ljajić: Moram da poštujem sebe

Adem Ljajić vraćen sa priprema reprezentacije, jer nije hteo da peva himnu. "Volim Srbiju. Uvek sam hteo da igram za ovu zemlju. Ipak, ako ne poštujem samog sebe, ne može niko posle da me poštuje", rekao Ljajić po povratku u Beograd.

Adem Ljajić, vezista Fjorentine, vraćen je sa priprema A fudbalske reprezentacije Srbije, koje se održavaju u Švajcarskoj, a na osnovu odluke selektora Siniše Mihajlovića bazirane na igračevom kršenju potpisanog Sporazuma o ponašanju, saopštio je Fudbalski savez Srbije.

Ljajić je Sporazum prekršio time što nije pevao himnu Republike Srbije na prijateljskoj utakmici protiv Španije, odigrane 26. maja 2012. godine u Sent Galenu.

Selektor Mihajlović je u nedelju održao sastanak sa Ljajićem. Po dobijanju informacije da Ljajić iz ličnih stavova nije pevao himnu Srbije i da tu neće biti promene, Siniša Mihajlović saopštio je igraču da se vrati kući.

Adem Ljajić je po sletanju na beogradski aerodrom dao svoje viđenje događaja.

"Znate šta se desilo, meni je stvarno žao. Još sam pod utiscima, ali to je život. Žao mi je zbog toga što se dogodilo, jer poštujem sve. Volim Srbiju. Uvek sam hteo da igram za ovu zemlju. Od 10. godine igram u reprezentaciji. Selektor je tražio da pevamo himnu. Ipak, ako ne poštujem samog sebe, ne može niko posle da me poštuje", rekao je Ljajić.

Ipak, Ademu Ljajiću nisu zauvek zatvorena vrata nacionalnog tima. Potrebno je da o promeni ličnog stava obavesti selektora Mihajlovića i onda će, kada igrama i formom to zasluži, moći ponovo da bude pozvan.

Fudbalski savez Srbije saopštio je još na promociji Siniše Mihajlovića da će mu pružiti svu podršku na putu uspostavljanja novih pravila ponašanja u A reprezentaciji, a to čini i ovom prilikom.

Pevanje nacionalne himne Srbije uoči utakmica je jedna od tačaka Sporazuma, a Ljajić je njegovim potpisom prihvatio da će se svih odredaba i pridržavati, što u subotu nije učinio.

Број коментара 382

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи