Читај ми!

Doček šampiona ispred Starog dvora

Više od 50.000 ljudi dočekalo svetske šampione ispred Starog dvora u Beogradu. Selektor Veljko Paunović i njegovi izabranici dobili ovacije okupljenih građana. Igranjem u finalu protiv Brazila nam se ostvario san, a java je da smo pobedili i da smo svetski šampioni, rekao selektor zlatnih "orlića".

Omladinska fudbalska reprezentacija svečano je dočekana u Skupštini grada Beograda, a više od 50.000 građana je uz pesme, baklje, zastave i transparente pozdravilo ekipu koja je u subotu osvojila svetsko prvenstvo u svojoj kategoriji.

Omladinci su rano jutros doputovali u Beograd sa Novog Zelanda, na kome je održano prvenstvo, posle čega su se uputili u sportski centar Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi, gde ih je dočekao predsednik Tomislav Nikolić.

Igrači su predstavljeni pojedinačno, a onda su sa okupljenim građanima otpevali himnu Srbije, pesmu "Igraj i pobedi", kao i pesmu o Kosovu.

Selektor omladinaca Veljko Paunović zahvalio je okupljenima na podršci, a njegov govor prekidan je povicima "sad si uz'o trofej, Paune" i "silov'o si Brazil, Paune".

"Istrajnost ovih momaka je pobedila. Svi protivnici koji su bili tamo činili su da budemo bolji. Igranjem u finalu protiv Brazila nam se ostvario san, a java je da smo pobedili i da smo svetski šampioni", rekao je Paunović.

Građanima je pre dolaska mladih fudbalera priređen zmuzički program. Oni su počeli da se okupljaju oko dva sata pre dolaska ekipe.

Srbija je u finalu posle produžetaka pobedila Brazil sa 2:1. 

Ovako je protekao doček zlatnih "orlića":

20.36 - Selektor Veljko Paunović zahvalio se naciji na velikoj podršci tokom Mundijalita, a onda zajedno sa ostalim reprezentativcima izgovorio molitvu "Očenaš", koju su "orlići" koristili kao svojevrsni ritual pre i posle svakog meča.

20.28 - Reprezentativci i stručni štab otpevali nekoliko pesama, uključujući "Oj, Kosovo, Kosovo", "Zgazio si Brazil, Nemanja", "Dajte Brazil da se igramo"...

20.20 - Dečji hor, uz podršku svih prisutnih, peva himnu Srbije - "Bože pravde"!

20.18 - Poslednji od igrača izašao je kapiten Predrag Rajković, noseći trofej svetskog prvaka u rukama.

20.14 - Jedan za drugim na balkon izlaze i igrači. Publika gromoglasno pozdravlja osvajače svetskog zlata, omladinsku fudbalsku reprezentaciju Srbije!

20.10 - Na terasu Starog dvora izašli su članovi stručnog štaba. Ovacije je dobio selektor Veljko Paunović.

19.40 - Ispred Starog dvora sve više naroda. Svi željno iščekuju da pozdrave svetske šampione.

19.30 - Muzički program već je u toku, očekuje se dolazak "orlića".

18.30 - "Orlići" krenuli iz Stare Pazove...

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво