Читај ми!

Ferstapen slomio Leklera u završnici i osvojio Saudijsku Arabiju

Trku u Saudijskoj Arabiji obeležili su, kada je reč o vozačima, Maks Ferstapen iz Red Bula i Šarl Lekler iz Ferarija. Ferstapen u završnici trke pretekao Leklera i došao do pobede.

Druga trka u sezoni formule jedan održana je, posle svih muka i poteškoća, u Saudijskoj Arabiji.

Od samog starta trke na čelu su se izdvojili vozači Red Bula i Ferarija - veliku borbu su vodili Lekler i Ferstapen, odnosno Perez i Sajnc.

Nikolas Latifi je izgubio kontrolu u krivini i udario u ogradu u 16. krugu, pa je na stazu izašlo sigurnosno vozilo, pa se naredna četiri kruga vozilo usporenim ritmom.

Ferstapen je napao vodećeg Leklera u 42. krugu, nakon što je na stazi bio virtuelno sigurnosno vozilo, posle ispadanja Rikarda, ali se vozač Ferarija odbranio.

Vozač Red Bula nije odustajao od napada, konstantno je pritiskao s obzirom na to da je preostalo osam krugova do kraja, pa je završnica trke u Džedi bila izuzetno uzbudljiva.

Lekler je napravio grešku u 47. krugu, što je Ferstapen iskoristio i zauzeo prvo mesto.

U poslednjem krugu je Šarl Lekler pokušao da napadne Ferstepena i dođe do pobede, ali je Maks Ferstapen savršeno vozio do kraja i sačuvao trijumf.

Treći je bio Sajnc, a četvrti Perez, dok je peto mesto zauzeo Rasel.

Do poslednjeg momenta je postojalo pitanje da li će se uopšte voziti, nakon što je, na manje od 20 kilometara od staze u Džedi, raketirano skladište goriva.

Lokalne vlasti dale su garancije da bezbednost takmičara i publike neće biti ugrožena, pa je održana Velika nagrada Saudijske Arabije, ali je ostao "crni dim na horizontu da nas podseća na licemerje sveta u kojem živimo".

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво