Читај ми!

Саудијци дали безбедносне гаранције, вози се трка у Џеди

Трка за Велику награду Саудијске Арабије возиће се вечерас (19 часова по средњоевропском времену), пошто су локалне власти дале гаранције да безбедност такмичара и публике неће бити угрожена.

Иако су пре само два дана, за време одржавања првог званичног тренинга, ракетирали складиште нафте на мање од 20 километара удаљености од стазе, трка за Велику награду Саудијске Арабије возиће се по плану.

Министар спорта Саудијске Арабије принц Абдулазиз бин Турки Ал-Фајсал рекао је да власти те земље не би оклевале да откажу велики спортски догађа да има разлога да верују да постоји стварна безбедносна претња.

"Ако постоји претња будите сигурни да ћемо отказати трку, али претње нема и о томе смо разговарали са свима. Све безбедносне агенције врше 24-часовни надзор, прате где би могло бити претње и шта би морало да се уради у том случају. Имали смо веома висок ниво безбедности као домаћини догађаја и знамо да сви то препознају, медији су овде, сви су овде. Kао што сам већ објаснио, безбедност је на највишем нивоу и уверени смо да се ништа лоше неће догодити и да ће све ићи по плану", рекао је принц Абдулазиз.

Возачи и тимови нису одушевљени идејом да се трка вози, али организатори такмичења верују безбедносним службама свог домаћина.

Са прве стартне позиције кренуће возач Ред була Серхио Перез, док су иза њега два Ферарија, Шарл Леклер и Карлос Саинц, а са четврте позиције стартује шампион Макс Верстапен.

Друга трка у сезони, за Велику награду Саудијске Арабије, вози се од 19 часова по средњоевропском времену.

четвртак, 02. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво