Читај ми!

I rukometaši bronzani u Oranu, Srbija završila Mediteranske igre sa 31 medaljom

Rukometaši Srbije osvojili su bronzanu medalju na Mediteranskim igrama u Oranu, pošto su u meču za treće mesto savladali Severnu Makedoniju 34:29. Na taj način srpski sportisti završili su učešće na Igrama u Alžiru, a medalja rukometaša je ukupno 31.

Srbija je u Oranu osvojila 13 zlatnih odličja, sedam srebrnih i 11 bronzanih medalja.

"Orlovi" su do odličja u rukometu došli nekoliko sati nakon koleginica, koje su u borbi za treću poziciju savladale Portugaliju.

Što se tiče ove utakmice, Severna Makedonije je bolje započela utakmicu i sredinom prvog poluvremena imala prednost od tri gola (8:5).

Međutim, naša selekcija se ubrzo vraća u pravi kolosek, pa do 22. minuta dolazi do 10:10, a zatim do isteka poluvremena diktira tempo utakmice i na odmor odlazi vođstvom 15:13.

Zamah koji su izabranici Tonija Đerone uhvatili preneli su i u drugi deo utakmice pa su se golovi samo ređali, a kako je utakmica odmicala prednost je rasla. "Orlovi" su do 50. minuta stigli do maksimalne prednosti od sedam golova i rutinski priveli utakmicu kraju.

Najefikasniji u našoj selekciji bio je Vukašin Vorkapić sa šest postignutih golova, dok su se Marko Milosavljević i Miloš Grozdanić po pet puta upisali u strelce.

Medalja rukometne reprezentacije dodatno dobija na značaju jer je selektor Toni Đerona na takmičenje poveo kombinovani tim sa čak deset igrača iz domaće lige.

уторак, 07. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара