Читај ми!

Рукометашице Србије освојиле бронзу на Медитеранским играма

Последњег такмичарског дана на 19. Медитеранским играма у Орану, женска рукометна репрезентација Србије освојила је бронзану медаљу. У дуелу за треће место Српкиње су савладале Португалију са 26:22 и комплетирале збирку од чак 30 медаља за тим Србије.

Селектор Србије Урош Брегар био је задовољан, јер се екипа подигла после пораза од Хрватске у полуфиналу.

"После полуфиналне утакмице против Хрватске, данас је баш било тешко, баш онако како смо очекивали. И због тога што смо изгубили полуфиналну утакмицу и због тога што је Португал одиграо једну од својих најбољих утакмица против Шпаније у полуфиналу", рекао је Брегар.

"Прво полувреме смо почели добро, а онда смо због искључења изгубили свој ритам и Португал је преузео иницијативу која је довела до резултатске предности са којом су отишли на полувреме. Радује ме што смо у другом полувремену одиграли 15 минута добро и у одбрани и у нападу, тако да смо дошли до 4-5 голова предности и привели смо утакмицу до краја како треба", изјавио је Брегар, а пренео Олимпијски комитет Србије (ОКС).

По седам голова за освајачице бронзане медаље постигле су капитен Јована Јововић и Александра Вукајловић која је похвалила карактер екипе.

"Желим да захвалим девојкама на овој победи, али и на томе што су на комплетном турниру током Медитеранских игара дале све од себе. Било нам је тешко од почетка припрема у Бајиној Башти, где смо се упознале и почеле да се уигравамо, али смо успеле да направимо успех. На овој утакмици смо показале карактер, држале смо се правила да нећемо одустати и да ћемо дати све од себе по сваку цену. Србијо, буди поносна", изјавила је Вукајловићева.

Рукометашице су освојиле 30. медаљу за Србију на Медитеранским играма у Алжиру.

Србија је у Орану освојила 13 златних одличја, седам сребрних и 10 бронзаних медаља.