Čitaj mi!

Rukometašice sa Holandijom otvaraju Evropsko prvenstvo

Ženska rukometna reprezentacija Srbije sastaje se sa selekcijom Holandije u prvom meču grupe C na Evropskom prvenstvu koje se održava u Danskoj. Meč počinje u 20.30 uz direktan prenos na Drugom programu RTS-a. Strim je na RTS Planeti (samo za korisnike iz Srbije), dok tok meča i promene rezultata možete pratiti na našem portalu.

Najbolje rukometašice Srbije nadmetanje na šampionatu kontinenta počinju duelom sa zvanično najboljom reprezentacijom na planeti, selekcijom Holandije koja je na prošlom svetskom prvenstvu u Japanu ostvarila najveći uspeh u svojoj istoriji.

Obe selekcije ulaze u meč sa znatno oslabljenim sastavima i posle okupljanja i priprema u specifičnim uslovima zbog pandemije koronavirusa, ali obe selekcije očekuju da će pobedom početi nadmetanje na šampionatu komtinenta.

Srbiju su u Danskoj dočekali veliki problemi, pošto su dve rukometašice pozitivne na testu na koronavirus, zbog čega je utakmica sa Holandijom, koja je trebalo da se igra u petak, odložena za subotu

Selekcija Srbije igra u grupi C, zajedno sa Holandijom, Mađarskom i Hrvatskom, a sve selekcije u grupi mnogo optimizma i nade polažu na ovaj šampionat.

Nakon duela sa Holandijom, naredni rivali biće Mađarska u nedelju od 16 sati, a sa Hrvatskom se sastaju sledećeg utorka od 18:15.

Po tri najbolje ekipe iz svake grupe nastaviće takmičenje u drugoj fazi, u kojoj se grupa u kojoj su srpske rukometašice ukršta sa grupom D, gde su Rumunija, Norveška, Nemačka i Poljska.

Utakmica rukometašica Srbije i Holandije počinje i 20.30 u Koldingu uz direktan prenos na Drugom programu RTS-a. Strim je na RTS Planeti (samo za korisnike iz Srbije), dok tok meča i promene rezultata možete pratiti na našem portalu.

Na šampionatu Evrope takmiče se: 

Grupa A (Herning): Francuska, Danska, Crna Gora, Slovenija

Grupa B (Herning): Rusija, Švedska, Španija, Češka

Grupa C (Kolding): Holandija, Mađarska, Srbija, Hrvatska

Grupa D (Kolding): Rumunija, Norveška, Nemačka, Poljska
 

 

div id="adoceanrsvdcfhklggd">