Читај ми!

Обрадовић пред старт ЕП: Нећемо никога ни потценити, али ни преценити

Ниједног ривала на Европском првенству нећемо ни потценити, али ни преценити, изјавио је селектор женске рукометне репрезентације Србије Љубомир Обрадовић.

Рукомешице Србије после припрема одрађених у Старој Пазови, отпутовале су у Данску, где данас почиње шампионат Европе.

"Одрадили смо то што смо планирали. Девојке су добро поднеле и испоштовале све захтеве. Задовољан сам. Највећи проблем је то што нисмо одиграли ни једну пријатељску утакмицу. То је тај основни недостатак, ако о њима причамо. Нисмо могли да се измеримо. Планирано је да идемо у Пољску, али то је отпало због ситуације. С обзиром да ни у септембру нисмо могли да се окупимо комплетни и одиграмо тест утакмице, јасно је да је то највећи проблем у овом тренутку", рекао је Обрадовић за сајт Рукометног савеза Србије.

Наступ на ЕП Србија почиње у петак од 20.30 дуелом против Холандије, а актуелне светске шампионке на континетални шампионат дошле су ослабљене, без најбоље играчице Еставане Полман.

"Не бих то рекао, то је репрезентација која има систем. Било је тако исто и када је недостала Грот, па се причало да и без ње не може. Дошла је Полман, па је било још боље. Имају систем и у њега се сви уклапају. Kада су Данце питали шта ћете ако се повреди Микел Хансен? Рекли су 'петорица чекају', а он је човек чудо. Холанђанке имају систем, играју брзо, дисциплиновано, са мало техничких грешака. Тактички су веома добро припремљене", рекао је Обрадовић и осврнуо се и на преостале ривале у групи Мађарску и Хрватску.

"Мађарска је озбиљна репрезентација која нас чека и у марту у олимпијским квалификацијама у Ђеру. Хрватска је редовни учесник Европских првенстава. Нећемо никога потценити, али ни преценити", закључио је Обрадовић.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво