Čitaj mi!

Nenadić o povratku u reprezentaciju: Dolazak Đerone i ljubav prema Srbiji presudili

Rukometaš Petar Nenadić izjavio je da je dugo razmišljao da li će igrati za reprezentaciju Srbije, ali da je nakon razgovora sa selektorom Tonijem Đeronom odlučio da se vrati u nacionalni tim.

Selektor Đerona objavio je širi spisak od 35 igrača na koje računa na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, koje će se u januraru 2022. godine održati u Mađarskoj i Slovačkoj, a na njemu se našao i Nenadić, koji prethodnih godina nije nosio nacionalni dres.

"Dugo me nije bilo u reprezentaciji i razmišljao sam neko vreme šta i kako. Nisam znao šta je pametno, ali posle razgovora sa Đeronom odlučio sam da se vratim. Srbije je moja ljubav i dres koji najviše volim, ali zbog svega pre sam se lomio. Međutim, dolazak Đerone i moja ljubav su na kraju presudil", rekao je Nenadić za Sportski žurnal.

Jedan od najboljih srednjih bekova istakao je da nije poenta što će se on vratiti u reprezentaciju već šta ostaviti momci koji dolaze.

"Kada je Đerona postao selektor, rekao sam da nije poenta priče to što ću se ja vratiti u reprezentaciju, jer ja ne mogu da igram još 100 godina. Biću tu da pomognem. Poenta je da ostavimo nešto momcima koji dolaze, da imaju nešto dobro i sistem koji radi", kaže Nenadić.

"Videćemo šta će biti. Tu sam, pričao sam sa Đeronom pre dva dana, rekao sam da ću doći i da imam želju, tako da je to za mene gotova stvar", zaključio je Nenadić.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">