Читај ми!

Zlato i dva srebra za srpske džudiste u Bakuu

Kao i pre dve nedelje u Abu Dabiju članovi srpske džudo reprezentacije vraćaju se iz Bakua sa četiri medalje. Najveći uspeh na ovom Gren slem takmičenju napravila je Milica Žabić, koja je osvojila zlato, dok su se Nemanja Majdov i Aleksandar Kukolj okitili srebrnim odličjima.

Prvi put u karijeri Milica Žabić osvojila je zlatnu medalju na turnirima Svetske džudo federacije. U kategoriji iznad 78 kilograma, 28-godišnja Novosađanka izuzetno se borila.

U prvoj rundi Milica je savladala Poljakinju Volščak, a u četvrtfinalu posle neizvesnog meča bila je bolja od Gruzijke Sohišvili. Naša džudistkinja je sa dve dominatne borbe u finalnom bloku došla do svog najvećeg uspeha.

Za manje od jednog minuta u polufinalu dva puta je na bok bacila Kazahstanku Berlikaš, da bi u finalu, sjajnim iponom u 53. sekundi meča, pobedila Portugalku Nunjes.

Ovom zlatnom medaljom na Gren slemu u Bakuu, Milica osvaja 300 poena i znatno će se popeti na rang listi Svetske džudo federacije u superteškoj kategoriji kod žena.

Završnicu sezone obeležili su u i Nemanja Majdov i Aleksandar Kukolj. Posle bronzanih medalja sa Gren slema u Abu Dabiju, najbolji džudisti Srbije u Azerbejdžanu su se popeli na viši stepenik pobedničkog podijuma.

Majdov je do finala kategorije do 90 kilograma stigao pošto je pobedio četiri borca - Estonca Kaljuaida, Ukrajinca Duniamalijeva, Azerbejdžanca Mehdijeva i u polufinalu Italijana Parlatija.

U finalnoj borbi posle više od dva minuta zlatnog produžetka, Majdova je na vazari pobedio Šveđanin Markus Niman.

Nemanja koji je bio svetski špampion 2017. godine je srebrnim odličijem došao do 15. medalje sa IDžF turnira i drugi put je osvojio odličje na Gren slemu u Bakuu gde je bio šampion 2019. godine.

Srebrom se okitio i Aleksandar Kukolj. U kategoriji boraca do 100 kilograma prošlogodišnji viceprvak sveta pobedio je Mađara Cirjeniča, Danca Madsena, Azerbejdžanca Mirzajeva, Italijana Pirelija.

U finalu ga je iponom savladao domaći džudista Zelim Kotsoijev.

Aleksandar je osvojio 18. medalju sa velikih turnira i treći put se ove sezone našao na pobedničkom podijumu nekog Gren slem takmičenja.

Prvog dana na turniru u prestonici Azerbejdžana Milica Nikolić je u kategoriji do 48 kilograma osvojila bronzanu medalju.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи