Читај ми!

Majdov i Kukolj bronzani na Gran Slemu u Abu Dabiju

Srpski džudisti Nemanja Majdov i Aleksandar Kukolj još jednom su obradovali srpsku sportsku javnost. Na Gran Slemu u Abu Dabiju trofejni srpski reprezentativci okitili su se bronzanim odličjima u konkurenciji do 90 odnosno do 100 kilograma.

Majdov je u prvom kolu sa 10:0 pobedio Kineza Ki Hana. Nemca Martina Matijasa rešio je u drugom kolu takođe maksimalnim rezultatom kao i Džahangira Madžidova (Taždikistan). U polufinalu Gruzijac Beka Gviniašvili nalazi rešenje za Majdova.

To je za srpskog džudisti značilo borbu za bronzanu medalju koju je i osvojio u duelu sa Kazahstancem Didarom Kamzom.

Aleksandar Kukolj je i na Gran Slemu u Emiratima još jednom pokazao da je borac vrhunskog ranga. Iz Abu Dabija se vraća sa bronzom osvojenom u težinskoj diviziji do 100 kilograma.

Posle prvog kola u kome je bio slobodan, Kukolj je u drugom sa dva wazarija savladao Hrvata Marka Kumrića, zatim iponom Francuza Alehandra Idira da bi ga u četvrtfinalu savladao odlični Nikolos Šerazadšvili (Španija).

U prvom kolu repasaža Kukolj nije dozvolio iznenađenje, Danca Matijasa Madsena kao i Rumuna Ešli Gonzalesa savladao je maksimalnim rezultatom, 10 :0 što mu je donelo još jedno važno odličje na međunarodnoj sportskoj sceni.

Nemanji Majdovu i Aleksandru Kukolju medalje osvojene na Gran Slemu u Abu Dabiju doneli su i izuzetno važne bodove za osvajanje olimpijske norme.

субота, 18. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара