Читај ми!

Aleksandrovac domaćin velikog Biciklističkog maratona

U Aleksandrovcu će 10. oktobra biti održan biciklistički maraton, a cilj manifestacije biće promocija Srbije, Župe i Ciklo turizma.

Prvi biciklistički maraton u Aleksandrovcu organizovaće Biciklistički Klub Župa, koji je za samo godinu dana postojanja uspeo da animira veliki broj poklonika biciklizma i organizuje jednu ovakvu sportko turističku manifestaciju.

U izjavi za našu kuću, organizator Biciklističkog maratona u Župi Dejan Đolić i naš četvorostruki Olimpijac u biciklizmu Ivan Stević, koji će biti promoter takmičenja, izjavili su da će ovo biti prava prilika za promociju Srbije, Aleksandrovca, Župe, prirodnih lepota čitavog kraja i ciklo turizma koji je sve popularniji u svetu. 

"Klub je zainteresovan da u Srbiji malo proširimo ciklo turizam jer u župi imamo 72 vinarije. Vinari su počeli da se interesuju za ciklo turizam", rekao je Đolić, dok je Stević dodao da ovaj deo Srbije nudi prelepe predele ispunjene planinama, banjama...

Na biciklističkom maratonu u Župi biće organizovane dve trke.

Oni spremniji takmičari izvešće 43 kilometra, dok je za one manje spremne takmičare pripremljena staza od 23 kilometra. Veliku podršku organizatorima pružili su Agencija za bezbednost saobraćaja i lokalna samouprava.

U Aleksandrovcu je nakon ovog maratona planirana i izgradnja, to jest mapiranje velikog broja biciklističkih staza.

U planu je trasiranje više od 160 kilometara biciklističkih staza koje će prolaziti pored prelepih vinograda, kroz krajolik od kojih svim posetiocima zastaje dah.

Interesantno je da će ovaj biciklistički maraton u Aleksandrovcu biti simbolično održan baš 10. oktobra kada će se organizovati i dani Prokupca.

Nema sumnje da će svi vozači iz zemlje i inostranstva imati priliku da uživaju u jednom od najlepših krajeva naše zemlje i upoznaju prirodne lepote i turističke potencijale prelepe Župe.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво