Читај ми!

Šabac dočekuje čuveni biciklistički karavan Beograd - Banjaluka

Šabac je i zvanično domaćin cilja prve etape na međunarodnoj biciklističkoj trci Beograd - Banjaluka koja se vozi od 22. do 25. aprila. Šapčani će dočekati 175 biciklista iz 35 svetskih zemalja na cilju brve etape koja startuje sa Trga Republike u Beogradu, a tog 22. aprila obeležiće se i dan grada Šapca.

Šabac će biti domaćin cilja prve etape koja startuje 22. aprila sa iz centra Beograda.

Gradonačelnik Aleksandar Pajić prezadovoljan je proširenjem saradnje i činjenicom da će grad na Savi ugostiti karavan koji broji više od 400 članova, uključujući bicikliste iz 35 zemlja sveta, prateće osoblje, medije, kao i zvanice Svetske biciklističke Unije.

"Šabac je uvek grad deo kroz koji je u prethodnih prolazilo, uvek bio spona, a sada će po prvi put biti jedan od domaćina etape. Veliko je zadovoljstvo što će se to desiti baš 22. aprila kada slavimo dan našeg grada. Veliko nam je zadovoljstvo što je jedan od naših najvećih biciklista svih vremena Saša Gajičić naš sugrađanin i to je jedan od najvažnijih razloga što smo se odlučili da ugostio ovu veliku sportsku manifestaciju. Kao gradska uprava, izdvajamo značajna sredstva za sport kako bismo opravdali epitet grada sporta. Ne sumnjam da ćemo biti odličan domaćin i da ćemo uspešno promovisati zdrav način života i odličnu saradnju sa Republikom Srpskom", istakao je gradonačelnik Aleksandar Pajić.

Šabac je prošle godine bio domaćin prolaznog cilja na najjačoj biciklističkoj trci u regionu Beograd - Banjaluka, koja se nalazi u prvoj kategoriji svetskog biciklizma.
Nemanja Pajić predsednik skupštine Šapca dodao je da je ovaj događaj nešto što su dugo očekivali.

"Odavno smo potajno želeli da se ozbiljno uključimo u organizaciju ove trke koja ima nemerljiv značaj u više aspekata. Prošle godine smo bili prolazni cilj, a sada domaćin cilja prve etape. Ne sumnjam da ćemo biti odličan domaćin i da će svi učesnici poneti lepe uspomene iz našeg grada" rekao je Pajić.

Direktor trke Beograd - Banjaluka Vladimir Kuvalja zahvalio se čelnicima Šapca i Obrenovca, gradova koji su prvi put domaćini etapa na ovogodišnje događaju koji već godinama ima status manifestacije od posebnog značaja za Srbiju i Republiku Srpsku.
Kuvalja je naglasio da bez njihove pomoći i razumevanja ne bi bilo moguće organizovati ovakav događaj, naročito u vremenu pandemije koronavirusa.

"Srećan sam što iz godine u godinu imamo sve više gradova zainteresovanih za domaćinstvo. Sa jedne strane, prepoznali su benefite koje donosi trka, a sa druge, velika je stvar što smo uspeli da produžio trku sa dva na četiri dana. Veliku podršku imamo i od vlada obe zemlje, te ministarstava sporta koji su nam dali vetar u leđa u ovim teškim vremenima", dodao je Kuvalja.

Na svečanoj konferenciji za medije, prisutnima se obratio i najbolji srpski biciklista svih vremena Saša Gajičić, jedan od direktora manifestacije Beograd - Banjaluka.

"Ispoštovaćemo sve epidemiološke mere kao i prethodne godine kada smo trku besprekorno organizovali bez ijednog problema i slučaja zaražavanja u karavanu. Trka će biti možda i najkvalitetnije do sada. Dolaze nam jaki timovi iz Španije, Nemačke, sa Novog Zelanda, Holandije, Italije, SAD-a i čitavog regiona. Nastupiće i reprezentacija Srbije predvođena kapitenom Markom Danilovićem. Ponosan sam što će se trka voziti u gradu u kojem sam rođen i u kojem sam započeo biciklističku karijeru. Ovo je ogroman korak u daljom promociji biciklizma", naglasio je čuveni Saša Gajičić.

Prva etapa ovogodišnje trke na programu je 22. aprila od Beograda do Šapca, druga je dan kasnije od Obrenovca do Bijeljine, a biciklisti će kao i prethodnih 14 godina granicu između Srbije i Republike Srpske preći bez zaustavljanja. Treća kraljevska etapa startuje 24. aprila iz Bijeljine, a završava se u Vlasenici, dok je poslednja na programu 25. aprila od Prijedora do Banjaluke.

"Prijavljeno je 25 ekipa i to je maksimalan broj. Imali smo prijave 50 svetskih ekipa, tako da smo bili na slatkim mukama oko odabira timova. S obzirom na to da smo prošle godine bili jedni od retkih u svetu koji su održali ovako veliku i značajnu, trku u vreme kada je odloženo više od 80 posto sportskih takmičenja i trka u svetu, ove godine smo dobili još više zahteva ekipa. Imamo dve pro kontinental ekipe, i mislim da trka nikada nije bila kvalitetnija", dodao je promoter trke Ivan Stević, četvorostruki olimpijac naše zemlje.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво