Čitaj mi!

O pobedi i odluci Habiba priča ceo svet

Ruski MMA borac Habib Nurmagomedov pobedio je sinoć Džastina Gejdžija i nakon toga obavestio javnost da mu je to bila poslednja borba u karijeri, te je sve to izazvalo brojne reakcije širom planete.

Prvi čovek UFC-a Dejna Vajt otkrio je neposredno posle sjajnog meča da je Habib pre tri nedelje bio u bolnici zbog proloma u stopalu, ali da to nije nikome rekao.

”Nikome to nije rekao, nije pričao okolo. On je jedan od najžilavijih i najjačih ljudskih bića na planeti. Ozbiljnno, on je jedan od onih za koje možemo reći da su najveći svih vremena (GOAT)", rekao je Vajt, koji se dotakao i Habibove odluke da se penzioniše.

”Zaista mislim da će ostati u penziji. Imali smo sreće što smo ga gledali ovde nakon svega što je prošao. Neka se odmori i emocionalno oporavi. Prosto je, samo od njega zavisi. Ako želi posle da se vrati, vratiće se”, rekao je Vajt.

Na odluku Habiba komentar je dao i jedan od najvećih boraca i legendi sporta Žorž Sen Pjer, koji je bio iskreno iznenađen.

”Bio sam iznenađen", rekao je Sen Pjer I-Es-Pi-Enu nekoliko trenutaka nakon borbe. ”To uopšte nisam očekivao. Mislio sam da želi da ide na 30-0, o tome se mnogo govorilo i u medijima. Ipak, to je njegov izbor. Kakav sjajan način da završite karijeru. Ostavio je neverovatno nasleđe. Jedan je od najboljih koji je se borio, možda i najveći svih vremena”, rekao je Sen Pjer.

Inače, dobar deo upućenih u dešavanja oko UFC-a veruje da je upravo Sen Pjer jedini koji će moći Habiba izazove i vrati nazad u ring.

Do tada, pričaće se o drugima, a mnogi će pokušati da zauzmu upraženjeno mesto odlaskom velikog šampiona. Jedan od njih je kontroverzni Konor Makgregor.

"Dobra borba Habibe. Nastaviću tamo gde si stao. Ponovo, poštovanje i saučešće za tvog oca i tvoju porodicu. Iskreno vaši Makgregori", napisao je Konor na Tviteru posle spektakla i glavnog događaja na ”UFC254”.

Gledanost glavne borbe je izvesno bila rekordna (još nema zvaničnih podataka), a Habib i UFC ”trenduju” na Tviteru i dalje.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">