SiM - Podrška od Hana, Čeferina, Piksija, Figa

Akciji Sportskih igara mladih Srbije (SIM), koju sprovode zajedno sa kolegama iz Bosne i Hercegiovine i Hrvatske, sa porukom "kod kuće je zakon", pridružile su se mnogobrojne istaknute ličnosti iz Srbije, regiona i šire.

Među njima su ambasadori Igara Evropski komesar za proširenje Johanes Han, predsednik Uefe Aleksander Čeferin, nekadašnji fudbaleri Darijo Srna, Slaven Bilić i Predrag Mijatović, zatim legendarni portugalski fudbalski as Luis Figo, rukometaši Luka i Nikola Karabatić, srpski košarkaš u NBA ligi Boban Marjanović, te nekadašnje fudbalske legende Zvezde i Partizana - Dragan Stojković Piksi, Saša Ilić i mnogi drugi.

Oni svima u regionu, a posebno učesnicima i ljubiteljima Sportskih igara mladih, preko kanala komunikacije ove organizacije, svakodnevno šalju poruke podrške podsećajući ih da je u ovom trenutku od presudnog značaja da svi budemo odgovorni prema sebi i drugima i naglašavajući koliko su važne uzajamna podrška i solidarnost.

Zvaničnici Igra mladih u Srbiji ističu da su ovom velikom digitalnom kampanjom želeli da deci i roditeljima ukažu na to koliko je važno da u vreme pandemije ostanu u svojim domovima, ali i da im ujedno, putem društvenih mreža, ponude edukativan i zabavan sadržaj kojim će na kvalitetan način ispuniti vreme do povratka na sportske terene.

U Sportskim igrama mladih navode da je vrednost ove kampanje u tome što ona poziva na društvenu odgovornost i nudi sadržaj deci dok su kod kuće, kroz poruku koji ujedinjuje: "Kod kuće je zakon".

U skladu sa merama Vlade Republike Srbije, sve aktivnosti Sportskih igara mladih planirane za ovu godinu biće održane po završetku vanrednog stanja, a plamen Igara krenuće iz Priboja, opštine koja je izabrana za domaćina svečanog otvaranja Igara u Srbiji za 2020. godinu.

Sportske igre mladih su najmasovnija amaterska sportska manifestacija u Evropi koja pruža priliku deci i mladima da potpuno besplatno učestvuju u profesionalno organizovanim takmičenjima u 10 sportova.

Vrednost ovog projekta prepoznale su mnoge institucije i brojni ugledni pojedinci iz sportskog, kulturnog i javnog života, kako regiona, tako i Evrope.