Počela izgradnja sportskog centra za osobe sa invaliditetom

Na Adi Ciganliji počela je izgradnja prvog sportsko-rekreativnog centra za osobe sa invaliditetom, a kamen temeljac zajedno su položili ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić - Marković i direktor JP "Ada Cignalija" Zoran Gajić.

Ministarstvo omladine i sporta izdvojilo je šest miliona dinara za izgradnju sportskog kompleksa, a opština Čukarica i JP "Ada Ciganlija" obezbediće oko dva i po miliona dinara za izgradnju prilaza terenima, kazala je Samradžić - Markovićeva.

"Srbija je zemlja sporta i osobe koje imaju teškoća ravnopravni su sportisti i članovi društva", istakla je ministarka.

Početku gradnje prisustvovali su stipendisti Fonda za mlade talente i volonteri Narodne kancelarije predsednika Republike, koji su na taj način svojim sugrađanima sa invaliditetom poslali poruku solidarnsoti.

Sportski centar biće izgrađen na otvorenom, na levoj obali Savskog jezera, i omogućiće osobama sa invaliditetom rekreaciju u nekoliko sportova, kao što su fudbal, tenis, odbojka i košarka.

Prema Gajićevim rečima , taj kompleks biće prvi sporstko-rekreativni centar za osobe sa invaliditetom u regionu. On je izrazio nadu da će posle njega uslediti izgradnja drugih terena prilagođenih toj nameni.

"Projekat nije značajan zato što je prvi, već zbog toga što predstavlja podršku i pomoć svim osobama sa invaliditetom", istakao je Gajić.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 12. maj 2009, 18:48) - anonymous [neregistrovani]

cestitka

i hvala im !!!!lila

div id="adoceanrsvdcfhklggd">