Udovičić za RTS: Rekordna godina u osvajanju medalja

Ministar sporta Vanja Udovičić ocenio je gostujući na RTS-u da je ova godina bila rekordna sa 29 osvojenih medalja u olimpijskim disciplinama i brojnim nadmetanjima, poput paraolimpijskih ili univerzitetskih takmičenja.

Udovičić očekuje da se novi Zakon o sportu nađe u skupštini i bude usvojen do kraja godine.

Država je tu da bude baza i podrška za osvajanje odličja, rekao je ministar gostujući u RTS-u.

"Tendencija je da svake godine budemo sve bolji. Isto je tendencija da ovaj Sajam bude bolji", rekao je Udovičić povodom predstojećeg Sajma sporta od 27. do 29. novembra.

Prema njegovim rečima, Sajam sporta je ove godine preseljen iz Hale 1 u Halu 3 koja je veća, a namera je da "motivišemo mlade, da motivišemo i decu i roditelje da se bave prvenstveno rekreacijom, a onda i sportom i profesionalnim sportom".

Veća hala je, kaže on, odabrana i kako bi se izložilo što više sportskih rekvizita.
"Prvi put će unutra biti postavljen sportski avion. Deca će moći da se sretnu čak i sportovima koji nisu svakodnevno zastupljeni u javnosti," dodao je Udovičić.

Namera je da se mladi podstaknu da se bave i takvim sportovima, rekao je ministar.

"Kad prvi put imate priliku da po prvi put udarite lopticu golfa ili sednete u profesionalni kanu, mislim da to budi kod dece ljubav za ceo život", rekao je on.

To je pokazao i prošlogodišnji Sajam sporta, rekao je Udovičić i dodao da će ove godine pored pokaznih sportova, biti i više predavača, s namerom da se edukuju kako građani Srbije tako i sportisti.

Povodom predstojećeg Šampionata Evrope u vateropolu on je rekao da će to biti prilika da se podseti na neke dobre rezultate i to ne samo u bliskoj prošlosti.

U narednom periodu, glavni cilj su, kako kaže, Olimpijske igre naredne godine, a na tom putu su i dva evropska prvenstva.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">