Čitaj mi!

Kontador: Armstrong je ponižavan

Još jedan kolega je stao u odbranu Lensa Armstronga. "Lens nije poštovan na adekvatan način, bio je ponižavan i linčovan. Uništili su ga. Sve je zasnovano na izjavama svedoka", rekao je Alberto Kontador.

Španski biciklista Alberto Kontador stao je danas u odbranu kolege Lensa Armstronga, koga je Međunarodna biciklistička unija zbog dopinga doživotno suspendovala i oduzela mu pobede na sedam trka "Tur de Fransa".

"Čini mi se da Lens nije poštovan na adekvatan način, bio je ponižavan i linčovan. Uništili su ga. Sada svi pričaju o njemu, iako nije napravljen nijedan novi test. Sve je zasnovano na izjavama svedoka iz 2005. godine", rekao je dvostruki pobednik Tura, koji se u avgustu vratio biciklizmu posle dve godine suspenzije.

Iako nisu bili u najboljim odnosima dok su vozili za Astanu, Kontador je dodao da je biciklizam postao popularan u SAD najviše zahvaljući Armstrongu.

"Uvek će biti onih koji će sumnjati i ja to mogu da razumem. Mogu samo da im poručim da bi trebalo da veruju kako se može pobeđivati i bez pomoći i da je to moguće i na Tur de Fransu", zaključio je Kontador.

broj komentara 0 pošalji komentar
div id="adoceanrsvdcfhklggd">