Kenija besna na olimpijce

Kenija je u London, kako to uvek i biva, poslala solidno brojnu ekspediciju, sastavljenu u najvećoj meri od trkača. Ovoga puta, ipak, to im nije bilo dovoljno da uzmu više od dva zlata, i ukupno 11 medalja. Javnost i sportski autoriteti ne kriju nezadovoljatvo, sprema se istraga, i mnogi predviđaju ozbiljne posledice po one koji budu smatrani najodgovornijim za "neuspeh".

Jedanaest medalja na Olimpijskim igrama nisu svugde uspeh. Kenijska vlada odlučila je da pokrene istragu nakon što su se sportisti te zemlje vratili sa Olimpijskih igara u Londonu sa, prema mišljenju autoriteta, skromnim brojem medalja.

Ministar sporta Paul Otuoma najavio je da će rezultati istrage biti javno objavljeni čim ona bude završena.

"Želim naglasiti da ovaj put nećemo ništa skrivati. Čim izveštaj bude gotov, javnost će ga dobiti na uvid kako bi znala što se stvarno dogodilo u Londonu. Moraćemo da donesemo teške odluke kako bismo izbegli ponavljanje takvog slučaja u budućnosti", poručio je Otuoma.

Kenijce boli što su osvojili tek dva zlata, i posebno što su završili na ukupnoj lestvici medalja iza afričkih rivala Južnoafričke Republike i Etiopije.

Uz pobede Davida Rudiše na 800 metara i Ezekijela Kemboija na tri hiljade metara stipl, u Keniji su očekivali znatno više atletskih zlata. No, na dugim i srednjim prugama su ovaj put ostali u senci Etiopije, Rusije, Velike Britanije i još nekih drugih zemalja.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 16. avg 2012, 06:45) - Dragan [neregistrovani]

mislim

Ja mislim da je neko od sportista zaboravio torbu sa dopingom.