Vaterpolisti Srbije otputovali u Seul

Vaterpolo reprezentacija Srbije otputovala je u Seul, gde će obaviti poslednji deo priprema za Olimpijske igre u Pekingu.

Selektor Dejan Udovičić naglasio je da je ekipa nestrpljiva i da jedva čeka da počne olimpijski turnir. "Jedva čekamo da uđemo u avion i da u Seulu odradimo pet, šest dana priprema da bismo bili spremni za ono što nas čeka u Pekingu. Ovo će biti najjači olimpijski turnir do sada, jer najmanje osam ekipa konkuriše za osvajanje medalje", rekao je Udovičić na konferenciji za novinare na aerodromu Nikola Tesla.

Selektor Srbije dodao je da će njegov tim pokušati da pruži maksimum kao i na Evropskom prvenstvu u Malagi i da je prvi meč na turniru protiv Nemačke, "verovatno najvažniji". Najbolji strelac srpskog tima Aleksandar Šapić najavio je da će igrači dati sve od sebe, ali ne zna da li će to biti dovoljno za osvajanje neke medalje.

"Idemo tamo da se borimo i znam da ćemo pružiti maksimum. Taj maksimum je u Svetskoj ligi bio dovoljan za zlato, a na EP za srebro.Videćemo šta će nam doneti na olimpijskom turniru", rekao je Šapić i dodao da će se potruditi ,ako mu raspored to bude dozvolio, da posmatra i nastupe ostalih srpskih takmičara u Pekingu.

Golman Denis Šefik istakao je da bi osvajanje bilo koje medalje bio uspeh. "Osećaću se dobro ako osvojimo neku medalju, a ako ona bude zlatna, osećaću se najbolje", rekao je Šefik. Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović kazao je da veruje da će ekipa dati sve od sebe i da će se navijači radovati svakom njihovom dobrom rezultatu. Reprezentacija Srbije će na mini pripremama u Seulu trenirati zajedno sa selekcijama Grčke i Kanade. Naša selekcija počinje takmičenje na Olimpijskim igrama 10. avgusta utakmicom sa Nemačkom, a u grupi su još Italija, Hrvatska, SAD i Kina.

broj komentara 1 pošalji komentar
(subota, 02. avg 2008, 12:04) - Anita [neregistrovani]

daj te sve od sebe

dajte sve od sebe u Pekingu! Srbija se nada medalji,zauvek uz vas!