Читај ми!

Piksi i Tadić za RTS: Frustrirani smo, ali idemo dalje

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković i kapiten Dušan Tadić rekli su posle remija sa Kamerunom da je ekipa frustrirana zbog izgubljenih bodova, kao i da će večeras navijati za Brazil na utakmici protiv Švajcarske.

Srbija i Kamerun odigrali su 3:3 u izuzetno dinamičnom meču, a selektor Dragan Stojković Piksi i kapiten Dušan Tadić analizirali su utakmicu za RTS.

"Nema dileme da je meč bio najinteresantniji za gledanje. Osećamo frustraciju. Mislim da smo posle vođstva Kameruna našli naš ritam. Imati prednost od 3:1 je velika prednost. Treba biti inteligentan... Neke greške su nas skupo koštale. Nepotrebno izlaženje poslednje linije, pokušaj pravljena ofsajda, to je neprihvatljivo i zabranjeno na visokom nivou. Zahtevna utakmica u fizičkom smislu. Za nijansu smo bolji od Kameruna, ali idemo dalje", rekao je posle remija sa Kamerunom selektor Stojković za RTS.

Kapiten Dušan Tadić rekao je da "orlovi" i dalje sve imaju u svojim rukama.

"Rolerkoster. Mi preokrenemo, imamo sve pod kontrolom i onda se dese dva neverovatna pogotka. Moramo da dignemo glavu, bilo je dosta dobrih stvari. I dalje je sve u našim rukama. Pokazali smo da kad nam treba pobeda, možemo da to učinimo", rekao je Tadić.

Selektor Stojković video je dobre stvari iz utakmice sa Kamerunom. 

"Stvorili smo kolosalne šanse, stativa i promašaj Mitrovića. Bilo je dobrih prodora i napada. Ekipa smo koja može da kreira šanse. Mene kao trenera raduje stvorene šanse i postignuti golovi. Ali moramo da analiziramo primljene golove. Imali smo prinudne izmene Pavlovića i Veljkovića... Ali to nije alibi", rekao je selektor.

Sa Piksijem je saglasan Tadić, dodaje da mora da postoji bolja komunikacija u defanzivi.

"Raduje ofanzivna igra i stvorene šanse. Nadamo se da će ući kada bude najpotrebnije. Potrebna je bolja komunikacija između igrača, da se zna tačno šta se dešava."

Sudbina "orlova" nije samo u njihovim rukama, već će dosta zavisiti od ishoda meča između Brazila i Švajcarske.

"Navijamo za Brazil. Ovo Svetsko prvenstvo donelo je mnogo čudnih rezultata. Moramo da verujemo do kraja, da se odmorimo, sačekamo rezultat Brazil – Švajcarska, da vidimo na čemu smo. Da vidimo kakvo je stanje sa povredama, da vidimo na koga možemo na računamo. Šteta, mogli smo do pobede i tri boda, okrećemo se onome što nas čeka", završio je selektor.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво