Читај ми!

Mundijal u Kataru fantastičan, Fifa zaradila 7,5 milijardi dolara

Predsednik Međunarodne fudbalske federacije (Fifa) Đani Infantino na konferenciji za medije istakao odličnu organizaciju Mundijala u Kataru za koji je rekao da je najbolji ikada i zahvalio se svima koji su tome doprineli. Uz rekordnu posetu utakmicama, a Fifa je imala prihod od 7,5 milijardi dolara.

Đani Infantino je istakao da je ovo prvenstvo u svim segmentima bilo sjajno od organizacije, ponašanja navijača, pa do samih mečeva i igre na terenu.

"Mundijal u Katar bio je fantastičan na svim poljima, od navijača, preko sjajne atmosfere, zajedništva bez incidenata, što je važno za budućnost. Videli smo sjajne utakmice, golove, iznenađenja, a igranje usred sezone pozitivno je uticalo na kvalitet igre. Ovo Svetsko prvenstvo je pokazalo jedinstvenu, kohezivnu moć", naglasio je Infantino.

Na konferenciji za medije u Dohi posebno se zahvalio svima koji su pomogli da ovo prvenstvo bude najbolje ikada.

Prema njegovim rečima, do sada je utakmice u Kataru, na stadionima, gledalo 3.27 miliona gledalaca, što je prosek veći od 52.000, a rekordna poseta viđena je na utakmici Argentina - Meksiko, koju je na stadionu Lusail gledalo 88.966 navijača.

Fifa Fan Festival posetilo je više od 1,5 miliona ljudi, izdato je 1.9 miliona "Haya kartica" za ulazak u zemlju, a najviše je bilo navijača iz Saudijske Arabije, Indije, SAD, Velike Britanije i Meksika.

"Iza nas su 62 utakmice bez incidenta, bila je sjajna atmosfera. Prvi put ekipe sa svih kontinenta su se plasirale u osminu finala, prvi put je jedna žena sudila na utakmici Mundijala, Francuskinja Stefani Frapar. Približavamo se granici od pet milijardi TV gledalaca".

Infantino je istakao kako je Fifa u ovom ciklusu imala prihod od 7,5 milijardi dolara.

"To je milijarda više nego u proteklom razdobolju, što je sjajno," kazao je Infantino, najavivši kako u idućem ciklusu Fifa očekuje 11 milijardi prihoda, od kojih će skoro 10 milijardi vratiti direktno u fudbal".

петак, 10. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара