Читај ми!

Gonsalo Ramos strelac prvog het-trika u Kataru, četvrtog u istoriji Portugalije

Reprezentativac Portugalije Gonsalo Ramos je na meču osmine finala protiv Švajcarske postigao prvi het-trik na Mundijalu u Kataru, a četvrti je Portugalac koji je to uspeo na svetskim prvenstvima.

U izostanku Kristijana Ronalda u startnoj postavi Portugalije, 21-ogodišnji Gonsalo Ramos je iskoristio priliku da zablista.

Ramos je postigao tri gola i upisao asistenciju  u trijumfu Portugalije nad Švajcarskom. Prvi u 17, drugi u 51. i treći u 67. minutu.

Stao je u niz portugalskih legendi koje su upisale het-trik na svetskim prvenstvima. Kristijano Ronaldo je u Rusiji dao tri gola Špancima, ali je Portugalija poražena 4:3 u meču grupne faze.

Dvadeset godina pre Ramosa je Pedro Pauleta dao Poljacima tri gola u utakmici grupne faze na Mundijalu u Japanu i Južnoj Koreji.

Nenadmašan je Euzebio, prva ikona portugalskog fudbala. U tesnom trijumfu nad Severnom Korejom 5:3 u četvrtfinalu 1966. je postigao čak četiri gola.

Portugalija je sa 6:1 pobedila Švajcarsku, u četvrtfinalu će igrati protiv Maroka, koji je izbacio Španiju posle penala.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара