Читај ми!

Fifa pokrenula postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije

Postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije pokrenut je zbog "nepriličnog ponašanja igrača i službenih lica, diskriminacije" i nepoštovanja "reda i bezbednosti" na utakmicama.

Disciplinska komisija Fife pokrenula je postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog incidenata na meču trećeg kola grupe G na Svetskom prvenstvu u Kataru protiv selekcije Švajcarske.

Kako se navodi u saopštenju Fife, postupak protiv Srbije pokrenut je zbog "potencijalnih povreda članova 12 (neprilično ponašanje igrača i službenih lica), 13 (diskriminacija) i 16 (red i bezbednost na utakmicama)".

Švajcarska je pobedila sa 3:2, a utakmica je obilovala velikim tenzijama na terenu između igrača dva tima. Srbija je završila takmičenje na Mundijalu na poslednjem mestu na tabeli grupe G sa jednim bodom. 

Ovo je drugi postupak Fife protiv Srbije. 

Prethodno je Fifa 26. novembra pokrenula postupak protiv Srbije jer je, navodno, u svlačionici Srbije posle utakmice sa Brazilom istaknuta zastava u kojoj je Kosovo prikazano kao deo Srbije. Potom je 5. decembra, Fifa drugi put tokom Mundijala, pokrenula disciplinski postupak protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog događaja na utakmici između Švajcarske i Srbije.

"Nemam komentar", bilo je sve što je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi rekao povodom dva disciplinska postupka koje je Međunarodna federacija fudbalskih asocijacija pokrenula protiv Fudbalskog saveza Srbije zbog incidenata na Mundijalu u Kataru.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи